Placinta cu smantana si visine – reteta

2023-06-21T11:15:48+00:00
    2 ore     6 portii

Edith kitchen ne propune sa incercam minunata placinta cu smantana si visine – reteta greceasca de placinta creata, soufra, care a devenit virala de ceva vreme. Placinta cu smantana si visine este  minunata cu fructe acrisoare, recomandarea este sa puneti 200 g de visine, sau chiar mai mult. In aceasta reteta s-au folosit visine, insa puteti folosi orice fructe va plac: zmeura, afine, capsuni.

Pentru ca placinta cu smantana si visine sa iasa perfect s-au folosit Visine fara samburi Edenia.

  • 100% visine proaspete
  • provenite din soiurile cele mai bune de visine
  • alese, spalate, curatate de samburi, sortate si congelate rapid

Vișinele Edenia sunt pline de antioxidanți, vitamina C si antocianine, acele fitochimicale care au un bun efect antiinflamator, încurajând circulația sângelui și contribuind la echilibrarea sistemului nervos.

O combinaţie de dulce acrişor, vişinele au mari beneficii pentru sănătate, de la combaterea insomniei si pana la arderea caloriilor.

Fructele Edenia sunt proaspete, spalate, curatate, sortate si conservate prin cea mai naturala, sigura si eficienta metoda: congelarea rapida.

Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.

Cu Fructele Edenia te poti bucura de savoarea fructelor preferate in orice sezon si iti dau idei pentru orice preparat. Doar imaginatia este limita!

Fructele din gama de fructe Edenia nu sunt modificate genetic, sunt vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.

Placinta-cu-smantana-si-visine

 

 

Ingrediente

  • 200 g Visine fara samburi Edenia
  • un pachet foi de placinta (400 g)
  • 150 g unt topit
  • 5 oua
  • 170 g zahar
  • 600 ml smantana lichida
  • vanilie
  • 1/3 lingurita sare

Placinta-cu-smantana-si-visine-1

 

Mod de preparare

1. Lasam visinele la decongelat intr-o sita.

2. Lasam foile de placinta la temperatura camerei pentru cca 30 de minute. Putem folosi foi proaspete, nu congelate.

3. Preincalzim cuptorul la 180 °C.

4. Suprapunem cate doua foi si le incretim pe lungime apoi le asezam in tava de 22 x 30 cm.

Placinta-cu-smantana-si-visine-3

 

5. Asezam toate foile. Topim untul si il turnam peste foi.

Placinta-cu-smantana-si-visine-3a

6. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 15 minute.

7. Intre timp pregatim umplutura. Batem usor ouale, cu sarea, zaharul, vanilia si smantana lichida.

Placinta-cu-smantana-si-visine-2

8. Turnam compozitia obtinuta peste foile scoase din cuptor.

9. Punem visinele din loc in loc, presand cateva in interior.

Placinta-cu-smantana-si-visine-4

10. Coacem inca 30 de minute.

11.  Lasam sa se raceasca 20-30 de minute, apoi o putem felia.

12. Putem adauga pudra de zahar deasupra (optional).

Placinta-cu-smantana-si-visine-5

Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Placinta cu smantana si visine delicioasa!

Enjoy!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: