Papanasi cu fructe de padure – reteta

2021-01-12T11:09:42+00:00
    25 min     4 portii

Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) ne propune o reteta clasica de papanasi cu fructe de padure, home made cap-coada. Bilutele pufoase de aluat cu branza, impreuna cu sosul de fructe de padure si o lingura de smantana grasa, pot multumi si pe cel mai exigent invitat. Oh și ce satisfying e sa te bucuri chiar tu de asa reusita!

Ingrediente

  • 1 punga Fructe de padure Edenia 450 g
  • 150 g faina
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar brun
  • 3 g praf de copt
  • coaja È™i sucul de la 1/2 lamaie
  • 150 g smantana grasa/ iaurt grecesc
  • 50 g zahar pudra
  • 1l ulei floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

1. Pentru sosul de fructe de padure, adaugam fructele intr-o tigaie adanca impreuna cu o lingura de zahar brun si putina apa. Gatim la foc mediu pana obtinem un sos scazut, dar fluid. 

2. Pentru aluatul de papanasi, amestecam faina, praful de copt omogenizat cu sucul de lamaie, oul, branza de vaci, zaharul brun și coaja de lamaie. Omogenizam cu blandete, folosind mainile, pana obtinem un aluat pufos și ușor.

3. Presaram aluatul cu putina faina si formam bile micute cu ajutorul palmelor, de dimensiunea unei rosîi cherry. Asezam bilele formate pe o tava sau farfurie pudrata cu faina. Lasam la odihnit minim 15 minute.

4. Preincalzim uleiul la 170 C celsius si prajim papanasîi pana devin rumeni si usor aurii. Scoatem din baia de ulei pe un prosop absorbant de bucatarie, inainte de a deveni prea rumeni, intrucat ei continua sa se gateasca si sa se coloreze.

5. Presaram papanasii cu zahar pudra si ii servim alaturi de sosul de fructe de padure si doua linguri de smantana grasa sau iaurt.

papanasi-cu-fructe-de-padure-L

Ii multumim lui Bogdan pentru aceasta reteta de papanasi cu fructe de padure delicioasa si usor de facut!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: