Ananas flambat cu paine de malai insiropata – reteta

2021-01-12T11:02:48+00:00
    30 min     6 portii

Ananas flambat cu paine de malai insiropata: iata un desert elegant, fin și aromat, foarte simplu de realizat. Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) ne invata cum sa pregatim pas cu pas o reteta demna de meniurile oricarui restaurant de renume.

Ingrediente

Painea de malai:

  • 120 g faina de malai (malai macinat fin la blender)
  • 125 g faina
  • 115 g unt topit
  • 67 g zahar brun
  • 30 g miere
  • 1 ou (la temperatura camerei)
  • 240 g iaurt
  • 4 g praf de copt
  • 2 g bicarbonat
  • 6 g sare

Mod de preparare

1. In primul rand ne apucam sa pregatim aluatul pentru painea de malai. Pentru aceasta, amestecam ingredientele uscate (faina de malai, faina normala, sarea, praful de copt si bicarbonatul), impreuna cu untul la temperatura camerei, zaharul brun si mierea, cu ajutorul unui robot de bucatarie.

2. Adaugam oul, apoi iaurtul si amestecam in continuare pana cand formam o compozitie omogena. Rasturnam amestecul intr-o tava cu hartie de copt.

3. Preincalzim cuptorul la 200 °C, introducem tava in cuptor si lasam painica de malai la copt 20 de minute.

4. Pentru ananasul flambat, avem nevoie de o tigaie in care punem la topit untul, peste care adaugam bucatile de ananas Edenia (congelate) si zaharul brun. Lasam la foc  mediu sa se topeasca zaharul, dupa care adaugam fulgii de piper roz, coniacul si flambam.

5. Cand fructele si-au lașat un sirop si au devenit usor caramelizate, luam tigaia de pe foc, scurgem siropul si il pastram pentru atunci cand montam desertul in farfurie.

6. Cu ajutorul unui cerc de inox, portionam painica de malai, o punem in farfurie, peste care turnam siropul, adaugam bucatile caramelizate de ananas deasupra, plus o lingura de iaurt de bivolita, sau iaurt grecesc, cativa fulgi de piper roz si optional cateva frunzulite de germeni de floarea soarelui.

 

Ii multumim lui Chef Bogdan Alexandrescu pentru aceasta reteta delicioasa si viu colorata de ananas flambat cu paine de malai insiropata!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: