Galette cu visine este de fapt ceea ce popular numim o tarta rustica, preparat care a acaparat instagramul zilelor noastre. Aromata, plina de culoare si cu un gust irezistibil, acest desert cu siguranta te va cuceri.
Ingrediente
- 1 punga Visine Edenia 450 g
- 200 g faina
- 25 g zahar brun
- un praf de sare
- 100 g unt rece taiat bucati
- 1 ou
- 1-2 linguri apa rece
- 2 linguri zahar pentru visine
- 1 lingura amidon de porumb
Mod de preparare
1. Punem faina, sarea si zaharul in vasul robotului de bucatarie. Peste acest amestec uscat punem si untul rece taiat bucati. Pornim mixerul si amestecam pana cand compozitia devine sfaramicioasa. Toata aceasta operatiune se poate realiza foarte simplu si fara sa utilizam un robot de bucatarie. Apoi adaugam oul si o lingura, doua de apa rece si amestecam iar. Aluatul se va aduna intr-o bila omogena.
2. Acum aluatul este gata de pus la rece. Il invelim in folie alimentara si il punem la frigider. Dupa 30 de minute il putem folosi la tarta.
3. In timp ce aluatul sta la rece putem sa pregatim umplutura pentru tarta. Decongelam visinele, punem 2 linguri de zahar si 1 lingura de amidon de porumb si le lasam la scurs pana cand aluatul s-a racit suficient.
4. Intindem aluatul de tarta pe blatul pudrat cu faina sau direct pe hartia de copt pe care o sa o punem apoi in tava. Aluatul nu trebuie sa fie perfect rotund, este doar o tarta rustica.
5. Punem in mijlocul aluatului visinele. Adunam marginile aluatului peste fructe, dar mai lasam o parte din fructe neacoperite, pe cele din mijloc. Ungem cu ou batut marginile aluatului si presaram foarte putin zahar peste toata tarta.
6. Coacem tarta la 200 °C timp de aproximativ 30 minute sau pana cand aceasta devine rumena.
Ii multumim lui Chef Bogdan Alexandrescu pentru aceasta reteta delicioasa de galette cu visine!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Ananas flambat cu paine de malai insiropata
- Palmieri cu zmeura
- Papanasi cu fructe de padure
- Mousse cu zmeura
- Budinca cu piure de mango si chia
- Cupcakes cu fructe de padure
- Salsa de mango cu nachos
- Pandispan cu visine
- Ananas spicy cu caracatita si feta