Mousse cu zmeura – reteta

2021-01-12T11:08:36+00:00
    20 min     4 portii

Delicat, fin, viu colorat, aromat și ușor de preparat, acest mousse cu zmeura se asorteaza perfect cu orice moment al zilei.

Ingrediente

  • 1 punga Zmeura Edenia 450 g
  • 100 g zahar
  • 60 ml apa
  • 2 foi gelatina sau 1 plic gelatina pudra
  • 125 ml smantana lichida de la frigider (35% grasime)

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie, adaugam zaharul, zmeura Edenia (congelata) si apa. Gatim la foc mic, pana cand zaharul se topeste complet, iar amestecul se transforma intr-un sos fluid.

2. Dupa ce stingem focul, strecuram cu ajutorul unei site fine sosul de zmeura, pentru a scapa de semintele si eventualele cocoloașe.

3. Adaugam sosul rezultat intr-o alta cratita/oala, peste care adaugam gelatina pulbere sau foile de gelatina hidratate 10-15 minute in apa.

4. Gatim la foc mic sosul pana cand observam ca gelatina s-a dizolvat complet. Stingem focul si il lașam sa se raceasca la temperaatura camerei.

5. Intr-un bol adaugam smanatana lichida rece de la frigider si mixam pana cand obtinem o frisca densa.

6. Adaugam sosul de zmeura racit peste frisca si amestecam usor pana la omogenizare.

7. Impartim amestecul in mod egal in 4 pahare mici si le punem la frigider timp de cel putin 2 ore. Gata, mousse-ul nostru roz si delicat este perfect pentru a fi savurat!

mousse-de-zmeura-P

Ii multumim lui Chef Dexter pentru aceasta reteta delicioasa si usor de facut de mousse cu zmeura!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: