Delicat, fin, viu colorat, aromat și ușor de preparat, acest mousse cu zmeura se asorteaza perfect cu orice moment al zilei.
Ingrediente
- 1 punga Zmeura Edenia 450 g
- 100 g zahar
- 60 ml apa
- 2 foi gelatina sau 1 plic gelatina pudra
- 125 ml smantana lichida de la frigider (35% grasime)
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie, adaugam zaharul, zmeura Edenia (congelata) si apa. Gatim la foc mic, pana cand zaharul se topeste complet, iar amestecul se transforma intr-un sos fluid.
2. Dupa ce stingem focul, strecuram cu ajutorul unei site fine sosul de zmeura, pentru a scapa de semintele si eventualele cocoloașe.
3. Adaugam sosul rezultat intr-o alta cratita/oala, peste care adaugam gelatina pulbere sau foile de gelatina hidratate 10-15 minute in apa.
4. Gatim la foc mic sosul pana cand observam ca gelatina s-a dizolvat complet. Stingem focul si il lașam sa se raceasca la temperaatura camerei.
5. Intr-un bol adaugam smanatana lichida rece de la frigider si mixam pana cand obtinem o frisca densa.
6. Adaugam sosul de zmeura racit peste frisca si amestecam usor pana la omogenizare.
7. Impartim amestecul in mod egal in 4 pahare mici si le punem la frigider timp de cel putin 2 ore. Gata, mousse-ul nostru roz si delicat este perfect pentru a fi savurat!
Ii multumim lui Chef Dexter pentru aceasta reteta delicioasa si usor de facut de mousse cu zmeura!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Ananas flambat cu paine de malai insiropata
- Palmieri cu zmeura
- Papanasi cu fructe de padure
- Budinca cu piure de mango si chia
- Cupcakes cu fructe de padure
- Salsa de mango cu nachos
- Pandispan cu visine
- Galette cu visine
- Ananas spicy cu caracatita si feta