Chef Bogdan Alexandrescu ne propune o reteta care ne duce cu gandul pe tarmurile mediteranei: ananas spicy cu caracatita si feta. O combinatie inedita de dulce, acrisor, spicy si sarat care te va incanta.
Ingrediente
- 1 punga Ananas bucati Edenia 450 g
- 350 g tentacule caracatita prefierte
- 50 ml ulei masline
- sare, piper dupa gust
- 1/2 lingurita fulgi chilli
- 1 lingurita oregano uscat
- zeama de la 1/2 lamaie
- 100 g branza feta
- 50 g masline negre
- 1 legatura de patrunjel proaspat
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie, adaugam jumatate din uleiul de masline, peste care punem bucatile de ananas Edenia (congelate), presaram deasupra sare, piper, fulgi de chilli si oregano uscat si le sotam la foc mediu pana cand acestea se rumenesc ușor.
2. Intre timp, punem pe gratarul incins tentaculele de caracatita prefierte, le ungem cu putin ulei de masline si le lasam 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand observam dungile de gratar pe carnea frageda de caracatita.
3. Scoatem tentaculele de caracatita pe o tava, si le stropim cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper dupa gust si patrunjelul proaspat tocat.
4. Pentru platingul final, avem nevoie de o farfurie intinsa, in care punem bucatile spicy de ananas, langa 2 tentacule de caracatita, presaram deasupra ananasului branza feta, cateva masline negre si un drizzle de ulei de masline.
Ii multumim lui Chef Bogdan Alexandrescu pentru aceasta reteta inedita de ananas spicy cu caracatita si feta, o reteta cu puternic iz mediteranean!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Ananas flambat cu paine de malai insiropata
- Palmieri cu zmeura
- Papanasi cu fructe de padure
- Mousse cu zmeura
- Budinca cu piure de mango si chia
- Cupcakes cu fructe de padure
- Salsa de mango cu nachos
- Pandispan cu visine
- Galette cu visine