Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) a gasit reteta perfecta de palmieri cu zmeura. Intinzi aluatul de foietaj, faci un piure de zmeura delicios, bagi 12 minute la cuptor si gata, ai cu ce te indulci cat e ziua de lunga. In plus, pe langa faptul ca este un desert gustos, este si unul plin de antioxidanti, datorita nutritentilor continuti de zmeura.
Ingrediente
- 1 punga Zmeura Edenia 450 g
- 1 foaie aluat foietaj Edenia decongelata
- 150 g zahar (75 g pentru aluat si 75 g pentru piureul de zmeura)
- 1 lingurita de amidon de porumb
Mod de preparare
1. Presaram jumatate din zaharul pentru aluat pe o suprafata de lucru curata, apoi asezam aluatul deasupra zaharului.
2. Presam putin aluatul cu un sucitor, pentru ca zaharul sa intre usor in foietaj.
3. Presaram zaharul ramas deasupra aluatului si apasam ușor cu sucitorul pentru acelasi efect ca la pasul 2.
4. Intr-un blender cu cana adaugam zmeura Edenia, zaharul, amidonul de porumb si amestecam pana obtinem un piure fin.
5. Intindem uniform piureul de zmeura pe aluatul de foietaj.
6. Rulam aluatul de foietaj din ambele parti pana cand acestea se intalnesc la mijloc.
7. Infasuram aluatul rulat in folie de plastic si il punem la frigider timp de 30 de minute.
8. Preincalzim cuptorul la 180 °C si pregatim o tava cat mai mare cu hartie de copt.
9. Odata ce aluatul s-a racit, il scoatem din frigider, taiem felii de cate 1 cm grosime, pe care le vom pune la o distanta de cativa centimetri in tava pregatita cu foaia de copt.
10. Coacem timp de aproximativ 12-15 minute pana cand palmierii devin aurii si pufosi. Se servesc calzi sau reci, pudrati cu zahar sau simpli.
Ii multumim lui Chef Dexter pentru aceasta reteta de palmieri cu zmeura delicioasa si usor de facut!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Ananas flambat cu paine de malai insiropata
- Papanasi cu fructe de padure
- Mousse cu zmeura
- Budinca cu piure de mango si chia
- Cupcakes cu fructe de padure
- Salsa de mango cu nachos
- Pandispan cu visine
- Galette cu visine
- Ananas spicy cu caracatita si feta