Mini tarte cu fructe de padure si branza – reteta

2021-10-05T17:57:08+00:00
    30 min     5 portii

Mini tarte cu fructe de padure si branza, un desert care se prepara super rapid cu 3 ingrediente cheie: aluat foietaj, mixul perfect de fructe de padure si crema de branza indulcita si aromata cu vanilie. O combinatie dulce-acrisoara, cremoasa si crunchy.

Ingrediente

Mini tarte:

  • 1 punga Fructe de padure Edenia 450 g
  • 6 linguri zahar
  • 450 g foietaj congelat (decongelat peste noapte la frigider)
  • 200 g crema de branza
  • vanilie
  • 1 ou batut cu 1 lingura de apa

Glazura:

  • 3 lingurite cu varf de zahar pudra
  • 1/2 lingurita lapte

Mod de preparare

1. Fierbem cca 15-20 minute, la foc mic, fructele de padure cu 4 linguri de zahar, amestecand din cand in cand.

2. Intr-un bol, amestecam crema de branza cu 2 linguri de zahar si vanilie.

3. Taiem foaia de foietaj in 4 parti egale, apoi fiecare parte din nou in 4 patrate. Vom obtine 16 mini tarte.

4. Crestam pe suprafata fiecarui patrat, un chenar, de jur imprejur (fara a taia pana jos), pentru a permite aluatului sa creasca pe margini.

5. Punem in mijlocul chenarului o lingurita din amestecul de crema de branza, apoi cca 1/2 lingurita din fructele de padure fierte cu zahar anterior. Cu o furculita, sau varful unul cutit facem S-uri pe gem pentru a-l amesteca usor cu crema de branza.

6. Ungem marginea cu ou batut cu 1 lingura de apa, presaram zahar peste si coacem la cuptorul preincalzit la 200° C timp de 13-14 minute.

mini-tarte-cu-fructe-de-padure

7.  Dupa ce se racesc, le glazuram. Pentru glazura, amestecam intr-un castronel mic-mic, zaharul pudra si laptele pana obtinem o glazura lichida pe care o turnam peste prajitura fie cu ajutorul unei furculite, fie o punem intr-un cornet facut din hartie de copt si facem linii fine deasupra.

mini-tarte-cu-fructe-de-padure

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta delicioasa si usor de facut de mini tarte cu fructe de padure si branza!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: