Mini tarte cu fructe de padure si branza, un desert care se prepara super rapid cu 3 ingrediente cheie: aluat foietaj, mixul perfect de fructe de padure si crema de branza indulcita si aromata cu vanilie. O combinatie dulce-acrisoara, cremoasa si crunchy.
Ingrediente
Mini tarte:
- 1 punga Fructe de padure Edenia 450 g
- 6 linguri zahar
- 450 g foietaj congelat (decongelat peste noapte la frigider)
- 200 g crema de branza
- vanilie
- 1 ou batut cu 1 lingura de apa
Glazura:
- 3 lingurite cu varf de zahar pudra
- 1/2 lingurita lapte
Mod de preparare
1. Fierbem cca 15-20 minute, la foc mic, fructele de padure cu 4 linguri de zahar, amestecand din cand in cand.
2. Intr-un bol, amestecam crema de branza cu 2 linguri de zahar si vanilie.
3. Taiem foaia de foietaj in 4 parti egale, apoi fiecare parte din nou in 4 patrate. Vom obtine 16 mini tarte.
4. Crestam pe suprafata fiecarui patrat, un chenar, de jur imprejur (fara a taia pana jos), pentru a permite aluatului sa creasca pe margini.
5. Punem in mijlocul chenarului o lingurita din amestecul de crema de branza, apoi cca 1/2 lingurita din fructele de padure fierte cu zahar anterior. Cu o furculita, sau varful unul cutit facem S-uri pe gem pentru a-l amesteca usor cu crema de branza.
6. Ungem marginea cu ou batut cu 1 lingura de apa, presaram zahar peste si coacem la cuptorul preincalzit la 200° C timp de 13-14 minute.
7. Dupa ce se racesc, le glazuram. Pentru glazura, amestecam intr-un castronel mic-mic, zaharul pudra si laptele pana obtinem o glazura lichida pe care o turnam peste prajitura fie cu ajutorul unei furculite, fie o punem intr-un cornet facut din hartie de copt si facem linii fine deasupra.
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta delicioasa si usor de facut de mini tarte cu fructe de padure si branza!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Cupcakes cu fructe de padure
- Palmieri cu zmeura
- Papanasi cu fructe de padure
- Mousse cu zmeura
- Budinca cu piure de mango si chia
- Salsa de mango cu nachos
- Pandispan cu visine
- Galette cu visine