Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) ne invata cat de usor se pot face cupcakes cu fructe de padure. O reteta de mare efect, speciala pentru zile de rasfat alaturi de o cafea, sau in orice moment al zilei. Este poate unul dintre cele mai populare deserturi, iubit de toate categoriile de varsta, de la mic, la mare.
Ingrediente
- 1 punga Fructe de padure Edenia 450 g
- 250 g faina
- 120 g zahar
- 70 g unt
- 120 g ricotta/branza de vaci dulce
- 2 oua
- 80 ml lapte
- esenta de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare
1. Amestecam intr-un vas toate ingredientele lichide: ouale, laptele, esenta de vanilie si untul topit rece.
2. Turnam rand pe rand ingredientele solide (faina, praful de copt si zaharul) peste cele lichide si amestecam pana la omogenizare.
3. Incorporam in aluatul obtinut ricotta bine scursa si fructele de padure Edenia, fara sa le decongelam inainte.
4. Umplem pe jumatate formele de cupcakes tapetate cu unt si faina sau cu forme de hartie pentru copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.
5. Dupa ce cupcakes-urile noastre s-au racit, le pudram cu zahar si le savuram pana la ultima bucatica.
Ii multumim lui Bogdan pentru aceasta reteta delicioasa si usor de facut de cupcakes cu fructe de padure!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Ananas flambat cu paine de malai insiropata
- Palmieri cu zmeura
- Papanasi cu fructe de padure
- Mousse cu zmeura
- Budinca cu piure de mango si chia
- Salsa de mango cu nachos
- Pandispan cu visine
- Galette cu visine
- Ananas spicy cu caracatita si feta