Briose cu zmeura, fistic si iaurt – reteta

2024-01-23T10:09:20+00:00
    1 ora     6 portii

Flaveur ne propune o reteta savuroasa de briose cu zmeura, fistic si iaurt, foarte gustoase si aromate.

Briose cu zmeura, fistic si iaurt sunt un desert adorat atat de copii cat si de adulti si se potrivesc perfect la orice masa a zilei, la un suc sau o cafea.

Pentru briose cu zmeura, fistic si iaurt folosim Zmeura Edenia congelata, care este la fel de buna ca fructele proaspat culese. Zmeura Edenia este curatata, spalata, sortata si congelata rapid.

Zmeura este una dintre cele mai delicoase fructe de padure ce aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete.

O cură cu zmeură poate valora mai mult decât câteva folii cu medicamente, avand proprietăți antimicrobiene și anticancerigene și este o sursă de vitamina C, magneziu, cupru, calciu.

  • 100% fruct proaspat de zmeura
  • provine din soiurile cele mai bune de zmeura
  • curatata, spalata, sortata si congelata rapid

Fructele Edenia sunt culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.

Fructele provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.

Cu Fructele Edenia te poti bucura de savoarea fructelor preferate in orice sezon si iti dau idei pentru orice preparat. Doar imaginatia este limita!

Fructele din gama de fructe Edenia nu sunt modificate genetic, sunt vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.

Ingrediente

  • 150 g Zmeura Edenia
  • 80 g unt
  • 200 g iaurt natur
  • 1 lingura de zahar sau sirop de artar
  • 220 g faina alba de grau
  • 2 lingurite praf de copt bio
  • 100 g fistic crud fara coaja

Briose-cu-zmeura-fistic-si-iaurtMod de preparare

1. Fisticul il tocam cu cutitul sau il maruntim la robot astfel incat sa ramana si bucatele.

2. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie omogena.

3. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si fisticul, mixand dupa fiecare pana se integreaza.

4. La final adaugam si zmeura direct congelata si amestecam usor si nu insistam foarte mult.

5. Umplem forme de briose si coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute sau pana se rumenesc frumos.

6. Cand sunt gata, scoatem briosele cu zmeura, fistic si iaurt din cuptor si le lasam sa se raceasca in forma, apoi le putem scoate.

Briose-cu-zmeura-fistic-si-iaurt-1

Briosele cu zmeura, fistic si iaurt ies foarte gustoase si pufoase si usor moi.

Pofta mare!

Le multumim prietenilor de la Flaveur pentru reteta delicioasa de briose cu zmeura, fistic si iaurt si te invitam sa le descoperi si alte retete pe blog!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: