Budinca cu piure de mango, chia si busuioc este un desert minunat pentru micul dejun, mai ales prin alăturarea unor super alimente precum semințele de chia și piureul dulce de mango aromat.
Ingrediente
Piure de mango:
- 1 punga Mango bucati Edenia 450 g
- 1 lingurita miere
- frunze de busuioc pentru decor
Budinca de chia:
- 50 g seminte chia
- 400 ml lapte de cocos (de migdale sau de vaca)
- 1 lingura miere
Mod de preparare
1. Punem semintele de chia intr-un borcan, turnam peste ele laptele impreuna cu mierea. Amestecam tot cu ajutorul unei linguri pana mierea se va dizolva. Acoperim borcanul cu un capac si il punem la frigider peste noapte (in acest fel semintele se vor umfla si se vor inmuia, iar laptele va primi o consistenta mai densa).
2. Cu cateva minute inainte sa servim budinca de chia, pregatim piureul de mango. Adaugam bucatile de mango Edenia, decongelate, intr-un mixer cu cana si o lingurita de miere si mixam bine totul pana obtinem un piure fin. Daca vrei ca piureul sa fie mai cremos, poti sa pui si o banana coapta si sa o blendezi impreuna cu celelalte ingrediente.
3. Pentru montaj, luam cateva linguri de budinca de chia si le punem intr-un borcan de sticla, sau pahar, peste care adaugam cateva linguri de piure de mango si decoram cu cateva frunze proaspete de busuioc pentru o extra prospetime, sau cu cateva cubulete ramase de mango.
4. Serveste budinca imediat.
Ii multumim lui Chef Dexter pentru aceasta reteta delicioasa si usor de facut de budinca cu piure de mango si chia!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Ananas flambat cu paine de malai insiropata
- Palmieri cu zmeura
- Papanasi cu fructe de padure
- Mousse cu zmeura
- Cupcakes cu fructe de padure
- Salsa de mango cu nachos
- Pandispan cu visine
- Galette cu visine
- Ananas spicy cu caracatita si feta