Te-ai plictisit de traditionalele clatite? Flaveur ne invata cum sa pregatim clatitele intr-un fel inedit: clatite gratinate cu visine la cuptor. Le putem servi la masa festiva ca desert, ori intr-o zi obisnuita la micul dejun. Cu visinele congelate Edenia, poti gati aceasta reteta pe tot parcursul anului, indiferent de sezon.
Ingrediente
Pentru umplutura:
- 1 punga de Visine Edenia 450 gÂ
- 1 lingura de zahar (optional sau in functie de preferinte)
- 300 g mascarpone
Pentru clatite:
- 250 g faina alba de grau
- 500 ml de lapte
- 2 oua
- 1 lingura ulei de masline sau de cocos
Pentru gratinat:
- 1 ou
- 200 g smantana
- 1 lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
- fulgi de migdale (optional)
- unt pentru uns vasul ceramic
Mod de preparare
1. Pentru inceput pregatim clatitele mixand toate ingredientele. Coacem clatitele, pe rand, in tigaie antiaderenta. Vor iesi aproximativ 8 clatite in functie de marimea tigaii.
2. Cand clatitele s-au racit putin, le ungem cu mascarpone amestecat cu zaharul si punem 4-5 visine in fiecare. Rulam clatita si o punem in vasul ceramic uns cu unt in prealabil. Continuam pana umplem toate clatitele.
3. Deasupra clatitelor, repartizam compozitia formata din smantana amestecata cu ou si zahar. Presaram fulgi de migdale peste tot.
4. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 °C, fara ventilatie si lasam aproximativ 30 minute (pana se rumeneste putin).
Puteti servi aceste delicioase clatite gratinate cu visine, in functie de preferinte, alaturi de inghetata sau cu topping de frisca.
Ii multumim lui Flaveur pentru reteta inedita de clatite gratinate cu visine! Te invitam sa ii accesezi blogul pentru mai multe idei spectaculoase!
Descopera si alte retete cu fructele Edenia: