Tarta cu conopida si rosii uscate – o reteta de tarta delicioasa oferita de Edith kitchen, Tarta sarata, rapid de facut, este numai buna de luat pachetel la scoala sau la serviciu, pentru micul dejun, pranz sau cina.
Pentru tarta cu conopida cu rosii uscate putem alege varianta mai rapida, si sa folosim un aluat de tarta cumparat. Putem folosi si aluat foietaj, daca acesta este la indemana. Sau, putem pregati aluatul acasa, amestecand toate ingredientele bine pana obtinem o coca elastica pe care o dam 30 min la rece invelita in folie de plastic.
Pentru a prepara tarta cu conopida si rosii uscate vom folosi Conopida Edenia pentru ca isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si este bogata in nutrienti esentiali pentru o dieta echilibrata.
Prin congelarea rapida la cateva ore de la recoltare, conopida isi mentine culoarea alba si gustul intens, usor dulce.
Fiecare bucata de conopida Edenia isi pastreaza forma si continutul foarte ridicat de vitamina C. Nu se decongeleaza inainte de gatire.
Ingrediente
cantitati pentru o tava cu diametrul de 28 cm
- 5-6 florete de Conopida Edenia
- 3 oua
- 200 ml smantana lichida
- 5-6 rosii uscate
- 60 g branza gorgonzola
- sare
- piper
Pentru aluat preparat acasa:
Mod de preparare
1. Fierbem la aburi conopida pentru cca 10 minute de cand incepe sa fiarba. O lasam sa se racoreasca si o taiem buchetele mai mici.
2. Daca aveti aluat de tarta cumparat, il lasam la decongelat la temperatura camerei. Punem aluatul de tarta intr-o tava, taiem excesul de pe margini si facem gauri cu o furculita.
3. Acoperim cu hartie de copt si fasole boabe, sau orez (sau orice altceva pentru a-l coace “in orb”) pentru 15 minute la cuptorul preincalzit la 180 °C).
4. Intr-un bol batem ouale cu putina sare, piper, smantana lichida si adaugam mozzarella rasa, rosiile uscate taiate fasii si gorgonzola taiata cubulete mici (pastram putina mozzarella si pentru deasupra). Omogenizam bine. 5. Turnam compozitia obtinuta peste aluatul copt partial, apoi punem din loc in loc buchetelele de conopida taiate mai mici daca sunt mari.
6. Coacem la cuptorul pe care nu l-am stins, pentru 25-30 minute. In ultimele 5-10 minute punem restul de mozzarella rasa deasupra.
7. O lasam sa se racoreasca 20-30 de minute, apoi o feliem.
Delicioasa!
Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Tarta cu conopida si rosii uscate!
Descopera si alte retete Edenia: