Prajitura cu visine si branza – reteta

2021-04-21T12:16:55+00:00
    65 min     6 portii

Edith’s Kitchen ne invata cum sa preparam o alternativa reinterpretata, mai pufoasa, la pasca pentru masa de Paste: prajitura cu visine si insertie de branza. Simplu de preparat, delicioasa si cu un aspect foarte instagrammabil :).

Ingrediente

  • intre 150 g – 450 g dintr-o punga Visine Edenia 450 g
  • 225 g faina
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 220 g zahar (impartit in 200 g +20 g)
  • 125 g unt
  • 2 oua (1+1)
  • vanilie
  • 180 g lapte batut
  • 150 g crema de branza
  • zahar pudra (optional)

– cantitati pentru o tava cu diametrul de 20-21 cm –

Mod de preparare

1. Lasam toate ingredientele la temperatura camerei pentru cca o ora. Visinele le punem la dezghetat si scurs intr-o sita.

2. Intr-un bol amestecam: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

3. In alt bol, mixam untul aflat la temperatura camerei cu 200 g de zahar cca 2 minute. Adaugam un ou si vanilia si mixam pana la omogenizare. Apoi adaugam alternativ cate putin din amestecul de faina si cate putin din laptele batut, omogenizand cu o spatula, pana le terminam pe ambele.

4. Intr-un bol mic, amestecam pana la omogenizare crema de branza (la temperatura camerei) cu cele 20 g de zahar ramase si un ou.

5. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina, jumatate din cantitatea de aluat, o nivelam cu o spatula sau dosul unei liguri, apoi adaugam amestecul de crema de branza, il nivelam cu grija si turnam deasupra restul de aluat pe care il nivelam la fel, usor, cu o spatula. Compozitia prajiturii este mai densa decat amestecul de crema de branza si straturile de aluat, cel de jos si cel de sus, vor fi destul de subtiri, insa vor creste la copt.

6. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 15-17 minute, apoi punem visinele deasupra, presandu-le inauntru si coacem inca cca 35 de minute, pana cand este coapta (daca se va forma o usoara crusta, putem face gauri cu un cutit, gauri in care sa punem visinile ulterior). Este recomandat sa punem cat mai multe visine, lipite una de alta, pe toata suprafata prajiturii, pentru un gust cat mai intens. In prajitura din poza au fost folosite mai putin visine.

8. O lasam sa se raceasca timp de 10 minute in tava, apoi o scoatem pe un platou si o pudram cu zahar (optional). O feliem, de preferat, rece.

prajitura-cu-visine-si-branza-reteta-p

Ii multumim lui Edith pentru prajitura cu visine si insertie de branza, o reinterpretare delicioasa a pascai de Paste!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: