Nu exista o prajitura cu visine mai emblematica decat pandispan cu visine: este asocierea perfecta de dulce si acrisor intr-o textura aerata si pufoasa.
Ingrediente
- 1 punga Visine Edenia 450 g
- 7 oua
- 120 g zahar
- 30 g zahar brun
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt
- 30 ml ulei
- 1 varf de cutit de sare
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
1. Pentru a pregati aluatul, spargem intai ouale si separam albusurile de galbenusuri. Albusurile rezultate ar trebui puse intr-un bol mai mare, in acesta urmand sa se finalizeze aluatul.
2. Mixam albusurile cu un varf de sare pana se formeaza o spuma, nu foarte tare. Apoi adaugam pe rand zaharul, mixand in continuare pana cand va prinde o consistenta mai densa.
3. Batem cele 7 galbenusuri cu uleiul; aici nu avem nevoie de mixer, putem folosi o furculita, ca atunci cand pregatim omleta.
4. Compozitia de galbenusuri, odata omogena, o turnam peste albusuri, amestecand cu o lingura de lemn. Tot acum adaugam treptat plicul cu praf de copt, cat si faina si amestecam usor, pana la omogenizare.
5. Adaugam compozitia rezultata in tava tapetata cu unt si putina faina sau cu hartie de copt.
6. Adaugam visinele decongelate, peste care am adaugat 2 linguri de zahar brun. Daca vrei ca acestea sa ramana la suprafata blatului, atunci putem pune si o lingura de faina.
7. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 °C, prajitura va avea nevoie de 30-35 de minute pentru a fi gata.
8. Dupa ce prajitura s-a racit, pudram cu zahar pufosul pandispan cu visine.
Ii multumim lui Chef Bogdan Alexandrescu pentru aceasta reteta clasica de pandispan cu visine, dar mereu de actualitate!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Ananas flambat cu paine de malai insiropata
- Palmieri cu zmeura
- Papanasi cu fructe de padure
- Mousse cu zmeura
- Budinca cu piure de mango si chia
- Cupcakes cu fructe de padure
- Salsa de mango cu nachos
- Galette cu visine
- Ananas spicy cu caracatita si feta