Bors taranesc de legume cu orez – reteta

2021-10-15T14:27:34+00:00
    50 min     6 portii

Pentru ca vremea s-a racit, a venit momentul potrivit pentru un bors cald si plin de legume, din care ne putem lua un aport de vitamine necesar in sezonul rece. Edith’s kitchen ne prezinta o reteta simpla pentru bors taranesc de legume cu orez, imbogatit cu smantana si ou.

Ingrediente

  • 2 pungi de Legume pentru bors taranesc Edenia 450 g
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pumn de orez
  • 1 ou
  • 200 ml de smantana pentru gatit 32% grasime
  • 2.5 litri de apa fierbinte
  • 500 ml bors
  • leustean verde
  • sare si piper

Mod de preparare

1. Taiem radacinoasele in cubulete si le calim intr-o oala, cu putina sare, amestecand din cand in cand.

2. Adaugam in oala si legumele congelate pentru bors taranesc Edenia, peste care turnam apa fierbinte. Acoperim si lasam la fiert cca. 20-25 de minute la foc mic.

3. Adaugam in compozitie orezul si borsul fierbinte. Lasam la fiert inca 20-22 minute si apoi condimentam cu sare si piper dupa gust.

4. Intr-un bol incapator, batem oul, peste care adaugam smantana pentru gatit si 3 polonice din zeama de bors de pe foc. Amestecam continutul si il adaugam inapoi in bors.

5. Nu mai ramane decat sa asteptam sa mai dea inca o data in clocot si deliciosul bors taranesc de legume cu orez este gata! Peste alte 15 minute putem adauga leuseanul tocat marunt, ori in momentul servirii.

 

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta simpla si gustoasa de bors taranesc cu legume!

Descopera si alte retete cu legume Edenia: