Ciorba de fasole galbena cu smantana – reteta

2020-06-25T17:48:31+00:00
    30 minute     4 portii
La fel de potrivita intr-o salata cu usturoi, cat si intr-o ciorba, fasolea galbena, nu doar ca este gustoasa, dar ne ofera si necesarul zilnic de fibre si proteine. Edith’s Kitchen ne impartaseste pasii pentru a obtine ciorba de fasole galbena cremoasa si consistenta, cu smantana, bacon prajit, ceapa si usturoi! In functie de preferinte, putem folosi fie fasole galbena intreaga, fie fasole verde intreaga. Rezultatul este la fel de savuros!

Ingrediente 

 

Mod de preparare

1. Intr-o oala, in 2,5 l de apa, fierbem fasolea galbena intreaga, usturoiul taiat felii si sare timp de cca 15 minute.

2. Intre timp, intr-o tigaie calim baconul. Cand este gata il scoatem din tigaie si il lasam deoparte.

bacon-prajit

3. Punem ceapa tocata in grasimea lasata de bacon si prajim pana se rumeneste usor. Adaugam 1-2 polonice de apa de la fasole, cele 3 linguri de faina si omogenizam bine sa nu se formeze cocoloase. Optional putem adauga peste amestec 1/2 lingurita de turmeric. Apoi mai fierbem putin amestecul pana se ingroasa.

4. Adaugam amestecul cu ceapa peste fasolea fiarta si mai lasam sa fiarba 5 min. Adaugam si baconul si fierbem inca 5 min. Apoi adaugam otetul si piperul proaspat rasnit si oprim focul.

5. Intr-un bol incapator amestecam smantana cu 2-3 polonice de supa fierbinte adaugate treptat si omogenizam bine. Abia apoi punem smantana in supa, pentru a nu se branzi.

Ciorba de fasole galbena, smantana si bacon prajit este gata! O mancam cu pofta, pentru ca este delicioasa!

ciorba-de-fasole-pastai-cu-smantana-reteta-p

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta de ciorba de fasole galbena! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!

Descopera si alte retete cu fasolea intreaga Edenia: