Eleganta acestei salate vine din armonia nuantelor intense de verde si galben. Accentele crocante de nuci si nota dulce a sosului curry-mustard cu miere, transforma fasolea Edenia in #artaculinara.
Ingrediente
-  ½ punga Edenia Fasole galbena intreaga 450 g
- ½  punga Edenia Fasole verde intreaga 450 g
- 2 linguri de miere
- 2 lingurite de mustar Dijon
- 2 lingurite de curry pudra
- ¼ lingurita de nucsoara pudra
- 80 g mix de nuci (alune padure, nuca, fistic, caju)
- 30 g unt
- 2 catei de usturoi
- 60 ml ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Zdrobim mixul de nuci intr-un mojar, apoi le prajim intr-o tigaie cateva zeci de secunde, presarate cu sare si piper.
2. Punem fasolea verde si pe cea galbena la fiert pentru 6-8 minute, fara a o decongela inainte. Scurgem apoi fasolea intr-o sita.
3. Cat timp fierbe fasolea Edenia, amestecam intr-un bol mustarul Dijon, mierea, pudra de curry si nucsoara si incorporam ulei de masline cu ajutorul unui tel, pana la omogenizare.
4. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si putin unt punem cateii de usturoi zdrobiti, apoi adaugam fasolea scursa de apa. Calim fasolea in tigaie 3-4 minute, asezonam cu sare si piper si la final adaugam nucile prajite.
5. Punem salata de fasole in farfurie si adaugam sosul curry-mustard. Pentru un aspect artistic, putem presara pe farfurie pudra verde de spirulina, inainte de a aseza fasolea, iar la final decoram cu cateva flori comestibile.
Pofta buna!