Salata de fasole cu nuci si dressing curry-mustard

2018-07-17T00:31:57+00:00
    15 minute     2 portii

Eleganta acestei salate vine din armonia nuantelor intense de verde si galben. Accentele crocante de nuci si nota dulce a sosului curry-mustard cu miere, transforma fasolea Edenia in #artaculinara.

Ingrediente

Mod de preparare

1. Zdrobim mixul de nuci intr-un mojar, apoi le prajim intr-o tigaie cateva zeci de secunde, presarate cu sare si piper.

2. Punem fasolea verde si pe cea galbena la fiert pentru 6-8 minute, fara a o decongela inainte. Scurgem apoi fasolea intr-o sita.

3. Cat timp fierbe fasolea Edenia, amestecam intr-un bol mustarul Dijon, mierea, pudra de curry si nucsoara si incorporam ulei de masline cu ajutorul unui tel, pana la omogenizare.

4. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si putin unt punem cateii de usturoi zdrobiti, apoi adaugam fasolea scursa de apa. Calim fasolea in tigaie 3-4 minute, asezonam cu sare si piper si la final adaugam nucile prajite.

5. Punem salata de fasole in farfurie si adaugam sosul curry-mustard. Pentru un aspect artistic, putem presara pe farfurie pudra verde de spirulina, inainte de a aseza fasolea, iar la final decoram cu cateva flori comestibile.

Pofta buna!