Supa crema de fasole verde cu tarhon si lamaie

2017-01-31T17:46:45+00:00
    25 minute     4 portii

O reteta ideala pentru zilele friguroase: crema de fasole verde plina de proteine si vitamine este scoasa in evidenta de aroma tarhonului.

Ingrediente

  • 1 punga de Fasole verde intreaga Edenia 450 g
  • 50 g unt
  • 1 cartof mare taiat cubulete marunte
  • 1 ceapa alba tocata cubulete marunte
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 40 ml vin alb sec
  • 20 ml ulei de masline
  • 20 ml ulei de dovleac presat la rece
  • 150 ml smantana lichida
  • 20 g tarhon uscat
  • sare si piper

 

Mod de preparare

1. Intr-o oala incinsa adaugam untul si uleiul de masline, apoi calim ceapa si usturoiul la foc mare, pana ce usturoiul se rumeneste. Adaugam cubuletele de cartof si tarhonul, asezonam cu sare si piper, amestecam si calim inca 3 minute. Apoi stingem cu vinul alb si lasam 1 minut la foc mare, pana ce se evapora alcoolul.

2. Adaugam fasolea verde Edenia congelata, calim 2 minute, apoi acoperim cu apa calduta si fierbem la foc mediu timp de 13-15 minute, pana cand se inmoaie cartofii.

3. Scurgem 3/4 din apa pe care o pastram deoparte. Peste fasole si cartofi adaugam smantana lichida si blendam la viteza mare pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca este nevoie, completam cu putin din apa in care au fiert legumele, pentru a dilua supa.

4. Servim intr-un bol cu cateva pastai de fasole verde intregi deasupra si o lingurita de ulei de dovleac prelinsa peste acestea.

Pofta buna!