Gustul si textura pastailor de fasole verde sunt evidentiat armonios in aceasta reteta de salata rapida cu dressing inedit, branza de capra si muguri de pin.
Ingrediente
- 1 punga fasole verde intreaga Edenia 450 g
- 1 ceapa rosie
- 60 ml ulei de masline extravirgin
- 100 g branza de capra maturata (pentru varianta de post, putem inlocui branza cu tofu)
- 40 g muguri pin
- 20 ml otet balsamic
- sare, piper
- 1 pachet busuioc proaspat
Mod de preparare
1. Intr-o oala cu apa clocotita si sare punem fasolea verde congelata. O lasam la foc mediu timp de 6 minute, pana ce aceasta devine crocanta. Apoi o scurgem de apa si o lasam la racit.
2. Pentru a prepara vinaigrette-ul, tocam marunt ceapa rosie si o punem intr-un bol. Peste ea adaugam uleiul de masline, busuiocul tocat, otetul balsamic, sare si piper. Amestecam cu un tel toate ingredientele.
3. Dupa ce s-a racit fasolea verde, o amestecam cu vinaigrette-ul.
4. Intr-o tigaie incinsa, calim la foc mare mugurii de pin, timp de 3 minute, pana se rumenesc.
5. Pentru servire, asezam fasolea cu sos vinaigrette pe o farfurie si presaram pe deasupra branza de capra zdrobita si mugurii de pin trasi la tigaie.
Pentru varianta de post a acestei retete, putem inlocui branza de capra cu tofu.
Pofta buna!