Incearca aceasta reteta usoara si sanatoasa pentru supa, in care gustul dulce al boabelor de mazare Edenia se armonizeaza ingenios cu cremozitatea mozzarellei si prospetimea mugurilor de menta.
Ingrediente
- 1 punga Edenia Mazare fina 450 g
- 1 ceapa alba sau galbena, tocata marunt
- cateva fire de menta proaspata
- 150 ml smantana de gatit
- 200 g mozzarella rasa
- 100 ml vin alb (optional)
- 50 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Topim untul impreuna cu uleiul de masline, intr-o oala pentru supa, la foc mediu. Adaugam ceapa tocata marunt, calim pana se inmoaie, apoi adaugam vinul si amestecam timp de 1-2 minute, pana se evapora alcoolul.
2. Adaugam in oala mazarea congelata Edenia, apoi calim inca 2-3 minute, la foc mediu, amestecand. Acoperim cu apa calduta, asezonam cu sare si piper, si fierbem timp de 6-8 minute.
3. Pasam supa cu ajutorul unui blender, o adaugam inapoi in oala si completam cu smantana lichida si mozzarella rasa. Amestecam si fierbem supa inca 3 minute.
Crema de mazare se poate servi decorata cu muguri de menta proaspata, alaturi de paine prajita sau crutoane.
Pofta buna!