Supa crema de mazare cu mozzarella si menta – reteta

2020-01-23T17:20:35+00:00
    20 minute     4 portii

Incearca aceasta reteta usoara si sanatoasa pentru supa, in care gustul dulce al boabelor de mazare Edenia se armonizeaza ingenios cu cremozitatea mozzarellei si prospetimea mugurilor de menta.

Ingrediente

  • 1 punga Edenia Mazare fina 450 g
  • 1 ceapa alba sau galbena, tocata marunt
  • cateva fire de menta proaspata
  • 150 ml smantana de gatit
  • 200 g mozzarella rasa
  • 100 ml vin alb (optional)
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

1. Topim untul impreuna cu uleiul de masline, intr-o oala pentru supa, la foc mediu. Adaugam ceapa tocata marunt, calim pana se inmoaie, apoi adaugam vinul si amestecam timp de 1-2 minute, pana se evapora alcoolul.

2. Adaugam in oala mazarea congelata Edenia, apoi calim inca 2-3 minute, la foc mediu, amestecand. Acoperim cu apa calduta, asezonam cu sare si piper, si fierbem timp de 6-8 minute.

3. Pasam supa cu ajutorul unui blender, o adaugam inapoi in oala si completam cu smantana lichida si mozzarella rasa. Amestecam si fierbem supa inca 3 minute.

Crema de mazare se poate servi decorata cu muguri de menta proaspata, alaturi de paine prajita sau crutoane.

Pofta buna!