Ciorba de fasole este una dintre retetele preferate de ciorba, mai ales cand vine la pachet si cu o portie zdravana de afumatura si cu rondele de ceapa rosie deasupra. Boabele de fasole din amestecul de legume pentru ciorba de fasole Edenia sunt deja prefierte pentru a scurta timpul de gatire al acestei retete traditionale, pregatita de Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter).
Fasolea boabe, aduce numeroase beneficii organismului. Această legumă este o sursă naturală de fibre şi de proteine, având un indice glicemic scăzut. De asemenea, fasolea are un conţinut bogat de fibre, de proteine, glucide, fier, potasiu, seleniu şi de calciu.
IngredienteÂ
- 1 punga de Legume pentru Ciorba de Fasole 450 g Edenia
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri de bulion
- 300 g bacon/kaiser afumat/ ciolan afumat
- 1 lingurita cimbru
- 3 foi dafin
- sare si piper dupa gust
- 1/2 legatura patrunjel / tarhon
- 1/2 legatura marar
- 1 ceapa rosie pentru servire
Mod de preparare
1. Intr-o oala, in 2,5 l de apa, fierbem Legumele pentru Ciorba de Fasole Edenia.
2. Intre timp, intr-o tigaie calim baconul/kaiserul/ciolanul afumat. Adaugam bulionul, sare, piper, cimbru, dafin si amestecam cateva minute pana ce toate aromele se contopesc.
3. Adaugam amestecul de afumatura cu bulion  peste legumele din oala si mai lasam sa fiarba aproximativ 15-20 min.
5. Adaugam mararul/tarhonul si patrunjelul si stingem focul.
Servim ciorba de fasole, cu rondele de ceapa si extra marar si patrunjel deasupra. Merge si cu o lingura de smantana grasa fermentata. Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) pentru aceasta reteta de ciorba de fasole boabe, realizata cu legumele Edenia!
Descopera si alte retete cu supele si ciorbele Edenia: