O reteta traditionala, foarte gustoasa si satioasa, care ne aminteste de acasa, este acum mult mai simplu de facut cu legumele pentru ciorba de perisoare de la Edenia.
Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) ne invata cum sa pregatim aceasta ciorba, ce ocupa un loc special in topul mancarurilor traditionale, fiind o reteta numai buna pentru mesele in familie, adorata de copii si de adulti deopotriva.
IngredienteÂ
- 1 punga de Legume pentru Ciorba de perisoare 450 g Edenia
- 350 g carne tocata amestec vita/porc
- 1 ou
- 400 ml suc rosii/ 1 conserva rosii decojite
- 250-300 ml bors fiert
- 30 ml ulei floare/ulei masline
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 legatura leustean
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim legumele din Amestecul pentru Ciorba de Perisoare, timp de 4-5 min, dupa care adaugam 2,5 l apa si lasam la fiert.
2. Intre timp facem perisoarele: amestecam carnea tocata cu un ou, marar, patrunjel, sare si piper, amestecam bine toate ingredientele si formam perisoarele de dimensiunea dorita. Le punem la fiert in apa cu legumele si le lasam sa fiarba aproximativ 15 min.
3. Adaugam in oala si sucul de rosii sau rosiile cubulete, lasam sa clocoteasca 5 min, dupa care turnam si borsul fiert si mai lasam pe foc inca 15 min.
4. La final, dupa ce stingem focul, adaugam din belsug marar si leustean proaspat tocat.
Putem sa dregem ciorbita cu o lingura sanatoasa de smantana grasa fermentata. Pofta buna!
Ii multumim lui Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) pentru aceasta reteta de ciorba de perisoare, realizata cu legumele Edenia!
Descopera si alte retete cu supele si ciorbele Edenia: