Ciupercile sunt intr-adevar super-alimente, asta pentru ca nu contin nici un fel de grasime, zahar ori sare si sunt o sursa valoroasa de fibre si vitamine B, iar cel mai bun si delicios mod de a le pune in valoare, este printr-o supa crema fina si absolut delicioasa.
Versatila, fiind potrivita pentru perioadele de post, pentru vegetarieni si nu numai, aceasta reteta de supa crema de ciuperci clasica, realizata de Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter), este una dintre cele mai simple de preparat, dar care reuseste sa impresioneze de la prima lingura.
IngredienteÂ
- 1 punga de Legume pentru Supa Crema de Ciuperci 450 g Edenia
- 2-3 catei de usturoi
- 30 g unt
- 20 ml ulei masline
- 100 ml smantana de gatit lichida
- 500 ml supa clara de legume/ stock de pui / apa
- 1 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Intr-o oala, punem la calit usturoiul tocat, in unt si ulei de masline si amestecam cateva minute, pana ce usturoiul devine translucid.
2. Adaugam si Amestecul de Supa crema de Ciuperci in oala, asezonam cu sare, piper, o lingurita de cimbru uscat si calim totul inca 5-6 min.
3. Adaugam peste legumele calite apa, stock-ul sau supa de legume si lasam totul la fiert inca 15-20 min.
4. Dupa ce supa a fiert, o blendam impreuna cu smanatana de gatit, pana obtinem o crema fina si consistenta.
Servim supa crema de ciuperci cu cateva crutoane de paine, unse cu ulei de masline, cimbru si sare. Pofta buna!
Ii multumim lui Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) pentru aceasta reteta de supa crema de ciuperci, realizata cu legumele Edenia!
Descopera si alte retete cu supele si ciorbele Edenia: