Reteta rapida si sanatoasa de supa crema in care conopida se potriveste perfect cu gustul distinct al cheddar-ului si aroma de paprika afumata. “Milk and toast and honey” ne propune o reteta perfecta pentru zilele friguroase.
Ingrediente
- 1 punga de Conopida Edenia 450 g
- 1 cub unt
- 1 ceapa de dimensiune medie tocata
- 75 g branza cheddar
- 200 ml lapte
- 500 ml de supa de legume
- 1 cartof tocat cubulete
- 50 ml smantana de gatit (optional)
- paprika afumata
- patrunjel proaspat
- sare
Mod de preparare
1. Am calit ceapa in cubul de unt pana cand aceasta s-a inmuiat ~5 min.
2. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat cartofii, conopida, laptele, smantana (optional) si supa de legume. Lasati-le sa fiarba la foc mic, maxim jumatate de ora – pana cand se inmoaie cartofii. Ai grija totusi sa amesteci din cand in cand pentru ca exista posibilitatea sa se prinda de fundul vasului si sa-ti strice supa.
3. Dupa ce cartofii s-au inmuiat transfera totul intr-un robot de bucatarie si blendeaza-le. Sau le poti blenda cu un blender vertical. Inainte de a transforma cea mai minunata si fina si aromata supa pe care ai mancat-o anu’ asta, pune si branza in vas. Blendeaza-le bine de tot astfel incat sa nu iti mai ramana bucati (oricum si cartofii si conopida au o textura foarte fina si se transforma destul de repede in supa). Acum dupa ce ai o finete de supa, pune-i sare dupa gust.
4. Pune-o in boluri adanci, presara paprika afumata, patrunjel proaspat, crutoane si daca mai simti ca trebuie completeaza cu branza rasa.
Pofta buna!
Reteta propusa de Milk and toast and honey