Biscuiti pina colada – reteta

2022-12-15T10:52:40+00:00
    2 ore     6 portii

In pragul sarbatorilor de iarna, Edith kitchen ne propune o reteta savuroasa de biscuiti pina colada, cu ananas si cocos, dar fara alcool.

Buni tare, fragezi si aromati, sunt si mai buni dupa 1-2 zile.

Biscuitii pina colada se pastreaza in cutii inchise pana la 10 zile. Ii puteti orna, sau ii lasati simpli, sunt la fel de buni.

Ananasul este un fruct nobil si aromat, cu un gust usor acrisor si dulceag, bogat in vitamina A si C, astfel ca ofera multiple efecte benefice asupra sanatatii.

Bucatile de ananas Edenia sunt taiate in cubulete de dimensiuni perfecte, gata pentru a fi folosite.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.

Biscuiti-Pina-Colada-p

 

Ingrediente

Pentru umplutura:

Pentru biscuiti:

  • 300 g faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 200 g unt topit
  • 110 g zahar pudra
  • vanilie
  • un praf de sare

Pentru decor:

  • 4-5 patratele ciocolata alba
  • 1/2 lingurita esenta ananas sau cocos
  • nuca de cocos

Biscuiti-pina-colada-cu-bucati-de-ananas-l

Mod de preparare

1. Ananasul il lasam la temperatura camerei sa se decongeleze putin pentru o ora apoi il pasam cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin.

Biscuiti-Pina-Colada-p1

2. Punem ananasul pe foc intr-o cratita antiaderenta si lasam cca 10 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam apoi zaharul, vanilia si nuca de cocos. Omogenizam bine si mai lasam la foc mic cca 10-15 minute, amestecand des, pana cand se mai evapora din lichid. Rasturam compozitia intr-un bol si dupa ce se raceste o dam la frigider.

3. Intr-un bol incapator mixam untul topit cu vanilia si zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Punem faina si praful de copt intr-o sita, le cernem peste unt si omogenizam bine.

Biscuiti-Pina-Colada-P2

4. Punem aluatul la frigider pentru o ora. Scoatem aluatul si umplutura de ananas de la frigider. Facem bile din aluat cam cat o nuca, le aplatizam in palma si punem in mijloc cam o lingurita de umplutura, apoi strangem marginile aluatului peste umplutura.

 

Biscuiti-Pina-Colada-p3

5. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 18-20 minute. Dupa 5 minute ii scoatem pe un gratar sa se raceasca.

6. Topim 4-5 patratele de ciocolata alba intr-o punguta pusa in apa fierbinte si stransa bine la un colt. Ornam biscuitii dupa ce s-au racit. Presaram imediat fulgi de cocos inainte sa se intareasca ciocolata.

Bune tare, si mai buni a doua, a 3-a zi – daca mai rezista.

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: