Biscuiti cu zmeura – reteta

2023-03-03T15:13:49+00:00
    1,35 ore     7 portii

Biscuiti cu zmeura – o reteta savuroasa de biscuiti plini de culoare si extrem de deliciosi, oferita de Edith kitchen.

Pentru a prepara biscuitii cu zmeura vom folosi zmeura congelata, este mai ieftina decat cea proaspata, este la fel de buna si disponibila tot anul.

Zmeura este una dintre cele mai delicoase fructe de padure ce aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete.

O cură cu zmeură poate valora mai mult decât câteva folii cu medicamente, avand proprietăți antimicrobiene și anticancerigene și este o sursă de vitamina C, magneziu, cupru, calciu.

  • 100% fruct proaspat de zmeura
  • provine din soiurile cele mai bune de zmeura
  • curatata, spalata, sortata si congelata rapid

Fructele Edenia sunt proaspete, spalate, curatate, sortate si conservate prin cea mai naturala, sigura si eficienta metoda: congelarea rapida.

Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.

Fructele provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.

Cu Fructele Edenia te poti bucura de savoarea fructelor preferate in orice sezon si iti dau idei pentru orice preparat. Doar imaginatia este limita!

Fructele din gama de fructe Edenia nu sunt modificate genetic, sunt vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat. Nu se decongeleaza inainte de preparare.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.

Biscuiti-cu-zmeura-1-P

Ingrediente

Pentru biscuiti:

  • 225 g Zmeura Edenia congelata
  • 180 g zahar
  • 160 g unt
  • vanilie
  • un varf de lingurita de colorant rosu gel
  • 250 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare

Pentru decor:

  • 50 g zahar

Biscuiti-cu-zmeura-2

Mod de preparare

1. Punem zmeura congelata intr-o craticioara antiaderenta si o fierbem cca 10 minute, apoi cu blenderul de mana o pasam pentru a mai marunti din samburi (nu am mai strecurat piureul obtinut, daca vreti sa strecurati, va trebui sa folositi o cantitate mai mare de zmeura).

2. Dupa ce o pasam, o mai fierbem cca 15 minute, amestecand din cand in cand. Trebuie sa lasam sa se evapore lichidul si sa obtinem o compozitie mai groasa.

3. Lasam sa se raceasca (am facut-o cu o zi inainte si am tinut-o la frigider).

Biscuiti-cu-zmeura-3

4. Mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul si sarea cca un minut. Adaugam piureul de zmeura, colorantul si mixam pana la omogenizare.

5. Adaugam faina, bicarbonatul de sodiu si amestecam. Obtinem o compozitie destul de moale pe care o dam la rece pentru 30 minute – 1 ora.

Biscuiti-cu-zmeura-4

6. Formam bilute potrivite, le dam prin zahar tos (nu pudra) si le punem in tava.

Biscuiti-cu-zmeura-5

7. Biscuitii ies destul de dulci, daca vreti, puteti da prin zahar doar partea de deasupra a biscuitelui.

Biscuiti-cu-zmeura-6

8. Presam fiecare biluta cu fundul unui pahar si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 10 minute.

Biscuiti-cu-zmeura-7

9. Ii lasam sa se raceasca in tava 10 minute (vor fi usor moi, se intaresc ulterior), apoi ii transferam pe un gratar sa se raceasca complet.

Biscuitii cu zmeura ii pastram neacoperiti, astfel a doua zi devin crocati in exterior si usor gumosi in interior. Tare buni! 🙂

Enjoy!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: