Din capitolul deserturi de vara, iti prezentam astazi: Cheesecake Napoleon. Straturi pufoase si aurii din aluat pentru foietaj, umplute cu crema de branza Philadelphia si capsuni proaspete, intr-o interpretare indrazneata a celebrului cheesecake.
Ingrediente
- 1/2 Aluat pentru foietaj Edenia 800 g (decongelat la temperatura camerei)
- 200 ml frisca lichida
- 200 g crema de branza
- 200 g capsuni taiate felii (pot fi si congelate)
- 60 g zahar pudra
- 20 g zahar brun
- 30 g unt
- 50 g ciocolata neagra rasa
- cateva frunze de busuioc proaspat pentru decor
Mod de preparare
1. Desfacem cu grija o bucata de aluatul pentru foietaj Edenia din pachet. O taiem in 12 dreptunghiuri egale pe care le asezam intr-o tava, pe foaie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 oC timp de 15 minute, pana se rumeneste aluatul. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
2. Intr-o tigaie amestecam untul, zaharul brun si jumatate din cantitatea de capsuni taiate felii. Le ținem pe foc mediu timp de 2 minute, pana ce capsunile devin lucioase. Transferam sosul intr-un bol si lasam sa se raceasca.
3. Cu ajutorul unui mixer, batem frisca lichida pana ce devine cremoasa. Intr-un bol amestecam jumatate din cantitatea de frisca batuta cu crema de branza si cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si introducem compoziția la frigider timp de 10 minute.
4. Pe centrul unei farfurii, asezam un dreptunghi de foietaj pe care il ungem cu o lingura de sos de capsuni. Cu un pos pentru ornat punem deasupra o cantitate generoasa de crema de branza, apoi asezam peste ea cateva felii de capsuni. Punem inca un dreptunghi de foietaj si repetam pasul. Adaugam apoi o lingura de frisca batuta. La final, asezam deasupra ultimul dreptunghi de foietaj peste care presaram ciocolata rasa si zahar pudra. Ornam cu busuioc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut aceasta idee, incearca si alte retete cu aluatul pentru foietaj Edenia: