Cheesecake Napoleon cu capsuni – reteta

2020-03-09T10:59:47+00:00
    25 minute     12 portii

Din capitolul deserturi de vara, iti prezentam astazi: Cheesecake Napoleon. Straturi pufoase si aurii din aluat pentru foietaj, umplute cu crema de branza Philadelphia si capsuni proaspete, intr-o interpretare indrazneata a celebrului cheesecake.

Ingrediente

  • 1/2 Aluat pentru foietaj Edenia 800 g (decongelat la temperatura camerei)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g crema de branza
  • 200 g capsuni taiate felii (pot fi si congelate)
  • 60 g zahar pudra
  • 20 g zahar brun
  • 30 g unt
  • 50 g ciocolata neagra rasa
  • cateva frunze de busuioc proaspat pentru decor

Mod de preparare

1. Desfacem cu grija o bucata de aluatul pentru foietaj Edenia din pachet. O taiem in 12 dreptunghiuri egale pe care le asezam intr-o tava, pe foaie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 oC timp de 15 minute, pana se rumeneste aluatul. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

_DSC9686_DSC9695

2. Intr-o tigaie amestecam untul, zaharul brun si jumatate din cantitatea de capsuni taiate felii. Le ținem pe foc mediu timp de 2 minute, pana ce capsunile devin lucioase. Transferam sosul intr-un bol si lasam sa se raceasca.

_DSC9706

3. Cu ajutorul unui mixer, batem frisca lichida pana ce devine cremoasa. Intr-un bol amestecam jumatate din cantitatea de frisca batuta cu crema de branza si cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si introducem compoziția la frigider timp de 10 minute.

_DSC9736

4. Pe centrul unei farfurii, asezam un dreptunghi de foietaj pe care il ungem cu o lingura de sos de capsuni. Cu un pos pentru ornat punem deasupra o cantitate generoasa de crema de branza, apoi asezam peste ea cateva felii de capsuni. Punem inca un dreptunghi de foietaj si repetam pasul. Adaugam apoi o lingura de frisca batuta. La final, asezam deasupra ultimul dreptunghi de foietaj peste care presaram ciocolata rasa si zahar pudra. Ornam cu busuioc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut aceasta idee, incearca si alte retete cu aluatul pentru foietaj Edenia: