Prajitura cu visine si ricotta – reteta

2024-01-23T09:48:15+00:00
    1 ora     6 portii

Flaveur ne propune o reteta savuroasa de prajitura cu visine si ricotta, foarte gustoasa si aromata.

Prajitura cu visine si ricotta este un desert adorat atat de copii cat si de adulti si se potrivesc perfect la orice masa a zilei, la un suc sau o cafea.

Pentru prajitura cu visine si ricotta folosim Visine Edenia congelate, care sunt la fel de bune ca fructele proaspat culese. Visinele Edenia sunt alese, spalate, curatate de samburi, sortate si congelate rapid.

O combinaţie de dulce acrişor, vişinele au mari beneficii pentru sanatate, de la combaterea insomniei si pana la arderea caloriilor.

Vișinele Edenia sunt pline de antioxidanți, vitamina C si antocianine, acele fitochimicale care au un bun efect antiinflamator, încurajând circulația sângelui și contribuind la echilibrarea sistemului nervos.

Fructele Edenia sunt culese la maturitate deplina, spalate, curatate, sortate si conservate prin cea mai naturala, sigura si eficienta metoda: congelarea rapida.

Fructele provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.

Cu Fructele Edenia te poti bucura de savoarea fructelor preferate in orice sezon si iti dau idei pentru orice preparat. Doar imaginatia este limita!

Fructele din gama de fructe Edenia nu sunt modificate genetic, sunt vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.

Ingrediente

  • 350 g Visine Edenia
  • 200 ml lapte de vaca 3.5% grasime
  • 200 ml ulei de masline nonextravirgin
  • 3 oua
  • 330 g faina alba de grau tip 000
  • 2 lingurite praf de copt bio
  • 3,5 linguri carob
  • 2 linguri amidon de porumb sau de cartofi
  • 1 lingura zahar

Pentru crema:

  • 1 oua
  • 250 g ricotta
  • 1 lingura zahar

Prajitura-cu-visine-si-ricotta-l

Mod de preparare

1. Lasam visinele la temperatura camerei intr-o strecuratoare pentru 2-3 ore.

2. Amestecam faina, amidonul, praful de copt si carobul.

3. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.

4. Adaugam apoi pe rand uleiul, laptele si amestecul de faina si mixam dupa fiecare ingredient pana se omogenizeaza.

5. Pentru crema de ricotta mixam toate ingredientele timp de cateva secunde.

6. Punem compozitia in forma patrata 23 x 23 cm, deasupra compozitiei repartizam visine iar din loc in loc punem cate 2 linguri din crema de branza.

7. Introducem in cuptorul preincalzit la 190 °C,  caldura sus – jos, fara ventilatie si lasam pentru 45 de minute.

8. Lasam prajitura cu visine cu ricotta sa se raceasca complet inainte sa o taiem.

Prajitura cu visine si ricotta a iesit nemaipomenit de gustoasa si pufoasa.

Pofta mare!

Le multumim prietenilor de la Flaveur pentru reteta delicioasa de prajitura cu visine si ricotta si te invitam sa le descoperi si alte retete pe blog!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: