Aluatul crocant si auriu, innobilat cu unt si crescut la cuptor te imbie sa il completezi cu mascarponele dulce si cremos. Fructele de padure desavarsesc aceasta tarta usor de realizat, prin prospetime, culoare si vitamine.
Ingrediente
- 1/2 pachet de Aluat pentru foietaj Edenia 800 g, decongelat in prealabil, la temperatura camerei
- 250 g mascarpone
- 150 g frisca lichida/smantana indulcita pentru frisca
- 100 g ciocolata neagra rasa
- 1 lingurita esenta naturala de vanilie
- 150 g zahar pudra
- 400 g zmeura
- 100 g afine
- 1 lime – folosim sucul si coaja rasa
- 80 g unt topit
Mod de preparare
1. Preincalzim cuptorul la 180C, pe functia “ventilatie” daca este electric sau la trei sferturi din putere, daca este pe gaz.
2. Intindem aluatul pentru foietaj Edenia, decongelat in prealabil, cu ajutorul unui sucitor. Il ungem cu putin unt topit, apoi il decupam ajutandu-ne de marginea unei tavi de copt rotunte.
3. Asezam aluatul decupat in tava pregatita cu hartie de copt, il intepam pe mijloc cu o furculita, pastrand o margine de aproximativ 2 cm. Introducem tava in cuptor si coacem timp de 15 minute.
4. Intre timp, cu ajutorul unui mixer electric, omogenizam mascarponele impreuna cu frisca lichida, esenta de vanilie, ciocolata, zaharul pudra, sucul si coaja rasa de lime.
5. Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi intindem crema pe suprafata tartei. Decoram cu zmeura si afine din belsug.
Putem servi tarta imediat sau o putem raci la frigider pentru 2-3 ore.
Pofta buna!