Edith kitchen ne invata cum sa pregatim cod in stil italian, cu rosii cherry, ceapa, masline, usturoi. Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cina sau pentru pranz.
Pentru reteta cod in stil italian a folosit File de cod Atlantic Edenia.
Codul este un peste de o calitate superioara, bogat in proteine si cu un continut scazut de grasimi, care traieste în apele cele mai adanci si reci ale oceanului Atlantic. Carnea sa este alba, densa, cu aroma usoara.
- 100% natural
- peste de captura
- file, fara piele, fara oase (produsul poate contine urme de oase)
- glazura 10%
Ingrediente
- 1 punga de 600 g File de cod Atlantic Edenia
- 500 g rosii cherry
- o ceapa rosie
- 2 linguri masline verzi
- 2 linguri masline negre
- 4 linguri sos de rosii
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1/3 ardei iute
- 1 lingurita zahar
- oregano uscat
- sare
- piper
- cca 80 ml vin alb Â
Mod de preparare
1. Intr-o tava incapatoare punem rosiile cherry, ceapa taiata solzi, maslinele negre taiate felii si cele verzi intregi, sosul de rosii, usturoiul, uleiul de masline, ardeiul iute taiat rondele, zaharul, putin oregano uscat, sare si piper si amestecam bine totul.
2. Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru cca 35 minute.
3. Punem peste legume vinul. Condinentam codul cu sare, piper si ulei de masline si il asezam in tava peste legume.
4. Mai dam la cuptor inca 20 minute.
Delicios si aromat. Enjoy!
Ii multumim lui Edith pentru reteta de cod in stil italian!
Vezi si alte retete cu peste Edenia: