File de ton la gratar cu porumb baby si sparanghel

2018-03-28T14:39:50+00:00
    15 minute     3 portii

Incinge gratarul! Urmeaza o reteta rapida, colorata si super gustoasa: file de ton Edenia marinat, servit alaturi de porumb baby si sparanghel!

Ingrediente

  • 1 punga de File de ton Edenia 400 g, decongelat in prealabil, in frigider
  • ½ lamaie
  • 1 borcan porumb baby
  • ½ legatura sparanghel
  • 40 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 2 crengute de cimbrisor proaspat
  • sare si piper alb

Mod de preparare

1. Ungem cu ulei de masline fileurile de ton Edenia decongelate in frigider, le presaram cu piper alb si le lasam la marinat timp de 10 minute.

2. Intre timp, intr-o oala cu apa clocotita si sare, adaugam sparanghelul, cu baza lemnoasa indepartata, impreuna cu porumbul baby si fierbem legumele timp de 45 de secunde la foc mare.

3. Scoatem porumbul si sparanghelul intr-un bol cu apa si gheata sau clatim sub jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere.

4. Incingem un gratar sau o tigaie unsa cu putin ulei de masline, apoi la foc mediu, prajim bucatile de ton, cate 45 de secunde – 1 minut pe fiecare parte, apoi le scoatem pe un blat de lemn si le asezonam cu sare.

5. Adaugam cubuletul de unt si crengutele de cimbrisor in gratar, apoi gatim porumbul si sparanghelul timp de 2-3 minute, pana se rumenesc usor iar la final stropim cu sucul de lamaie si asezonam cu sare si piper.

6. Pe un platou intins asezam bucatile de ton impreuna cu legumele trase la gratar si servim alaturi de un pahar de vin alb sau rose.

Pofta buna!