Somon in stil asiatic cu legume la wok

2017-01-31T17:50:00+00:00
    30 minute     4 portii

O reteta plina de textura si prospetime, usor de pregatit la foc iute. Amestecul Wok Edenia, crocant si plin de vitamine, este invaluit de arome asiatice, alaturate fileului de somon pregatit la cuptor. Reteta propusa de “Casuta Laurei“.

Ingrediente

  • 4 fileuri de somon
  • 1 punga de Amestec pentru wok Edenia 450 g
  • 1 catel de usturoi taiat in felii subtiri
  • 1 pasta de ardei
  • 2 linguri de ulei vegetal si un strop ulei de susan pentru un plus de aroma
  • 3 linguri de sos de stridii
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de miere
  • 1 lamaie

Mod de preparare

1. Incingem cuptorul la 200 grade C.

2. Pregatim tava pentru copt pestele, ungand-­o cu ulei. Eu am pus si foaie de copt pe care am uns­-o cu ulei -­ mi se pare mai usor de manuit cand e pestele gata.

3. Taiem fileurile sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune (pentru o coacere uniforma).

4. Asezam fileurile intr­-o tava.

5. Facem un amestec din sos, amestecand sosul de stridii cu sosul de soia la care adaugam o lingura de miere.

6. Ungem feliile de somon cu o pelicula subtire din acest sos.

7. Bagam la cuptor si coacem circa 20 minute pana prinde culoare.

8. Intr-un wok incingem uleiul si calim usturoiul un minut.

9. Adaugam legumele Edenia direct din punga (nu necesita decongelare) si amestecam.

10. Adaugam pasta de ardei si sosul ramas de la peste.

11. Se caleste totul cateva minute.

12. Legumele se servesc cu fileurile de somon, asezonate din belsug cu suc de lamaie pentru un plus de prospetime.

Observatie: Cand le veti scoate de la cuptor, veti vedea ca fileurile au usoare depuneri albe. Este albumina care este doar…inestetica, daca va deranjeaza, o puteti inlatura inainte de a servi pestele.

Pofta buna!

Reteta propusa de Casuta Laurei