File de salau de apa dulce cu broccoli, cartofi si crema de branza cu marar

2018-03-28T14:40:28+00:00
    40 minute     3 portii

O farfurie plina de culoare! Fileul de salau Edenia este pus in evidenta printr-un contrast puternic cu buchetelele de broccoli si cartofii fierti. Iar gustul este completat de o delicioasa crema de branza de capra.

Ingrediente

Mod de preparare

1. Decongelam fileurile de salau de apa dulce Edenia in frigider, conform ambalajului, apoi le lasam la marinat timp de 10 minute, unse cu ulei de masline, presarate cu piper si putin marar tocat.

2. Intre timp, curatam cartofii. Daca sunt mici ii lasam intregi, daca sunt mari, ii taiem pe lungime in fasii groase de 1 cm. Ii fierbem in apa cu sare timp de 10-12 minute, apoi ii racim sub jet de apa rece.

3. Intr-o alta oala cu apa clocotita si sare, fierbem buchetelele de broccoli Edenia direct congelate, timp de 6 minute, apoi racim sub jet de apa rece.

4. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline, prajim fileurile de salau doar pe partea cu pielea, timp de 30 de secunde, apoi cu ajutorul unei spatule, le asezam pe o tava cu hartie de copt, cu pielea in jos. Intr-o alta tava cu hartie de copt, asezam cartofii impreuna cu buchetelele de broccoli, stropim cu ulei de masline, sucul de lime, sare, piper, apoi adaugam untul faramitat.

5. Preincalzim cuptorul la 180 grade C, pentru cele electrice pe functia “ventilatie”. Introducem ambele tavi in cuptor si gatim totul timp de 8 minute.

6. In aceast interval preparam crema de branza. Intr-un bol mediu adaugam crema de branza de capra, smantana, coaja rasa de la ¼ lime, mararul tocat si putin piper, apoi omogenizam bine cu un tel.

7. Pe o farfurie intindem putina crema de branza cu marar, asezam deasupra cateva buchetele de broccoli si cartofi, apoi fileurile de salau de apa dulce presarate cu sare, piper si marar.

Pofta buna!