OÂ reteta de inspiratie tunisiana, in care fileurile de pastrav Edenia se pregatesc rapid la cuptor si se servesc alaturi de morcovi baby sotati si fenel aromat cu sofran si suc de portocale.
Ingrediente
- 1 punga Edenia File de pastrav 600 g, decongelat in prealabil, in frigider
- 1 punga Edenia Morcovi Baby 450 g
- 100 g unt
- 40 ml ulei masline
- ½ lingura zahar brun
- 1 portocala
- 1 crenguta cimbrisor
- 1 lamaie
- 1 g piper roz
- 1 capatana fenel tocata marunt
- 0.3 g sofran
- sare si piper
Mod de preparare
1. Blansam morcovii baby Edenia congelati timp de 4 minute in apa clocotita cu sare.
2. Intr-o tigaie topim la foc mic jumatate din cantitatea de unt impreuna cu zaharul brun si putin ulei de masline si adaugam apoi sucul de portocala si crengutele de cimbrisor. Dupa 2 minute la foc mare, punem in tigaie morcovii baby, sare si piper si sotam 3-4 minute, pana ce morcovii devin luciosi.
3. Pe o tava cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline asezam fileurile de pastrav Edenia, decongelate in prealabil, cu pielea in jos. Asezonam cu sare si piper roz, stropim cu suc de lamaie si punem cateva cubulete de unt peste fileuri. Apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 oC, timp de 5-7 minute.
4. Fenelul tocat fin il calim in unt si ulei de masline, apoi stingem cu putin suc de portocala si adaugam sofranul. Amestecam la foc mediu timp de 3-4 minute.
5. Asezam morcovii baby pe centrul unei farfurii peste care punem fileurile de pastrav si mai apoi fenelul in sofran. Optional, putem orna cu un cubulet de unt, tavalit prin patrunjel tocat.
Pofta buna!