Cod in crusta de parmezan si pesmet – reteta

2020-04-07T11:50:03+00:00
    25 minute     2 portii

Avand o aroma usoara, mai putin pregnanta in comparatie cu alti pesti, carnea densa si alba a codului Atlantic Edenia este o baza perfecta pentru preparate cu gusturi fine.

Edith’s Kitchen ne propune o reteta de cod in crusta de parmezan, cu pesmet, ceapa verde, maioneza si sos chili. Parmezanul si ceapa verde crocanta, sunt ingredientele care dau gustul delicios acestui preparat, iar carnea de cod, prin aroma sa, scoate in evidenta si mai mult acest blend aromatic.

Ingrediente

Pentru crusta:

  • cca 120 g pesmet
  • cca 100 g parmezan
  •  3-4 linguri de maioneza
  • 1 fir ceapa verde tocata marunt
  • 1 lingura sos chilli
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura sos Worchestershire (optional)

ingrediente-cod-in-crusta-de-parmezan-reteta

 

Garnitura (optional):

  • Cartofi dulci pai Edenia 450 g sau Legume pai Edenia 450 g.

cartofi-dulci-pai-edenia legume-pai-edenia

Mod de preparare

1. Spalam fileurile de cod decongelate cu apa rece si le zvantam intre servete de bucatarie din hartie.

2. Taiem fiecare bucata de file de cod in jumatate, pentru a le manevra mai bine.

3. Pregatim crusta amestecand toate ingredientele. Daca nu ai sos Worchestershire, poti renunta la el.

4. Punem bucatile de file de cod in tava, pe hartie de copt si acoperim fiecare bucata in parte cu amestecul de parmezan si pesmet. Dupa ce se coace, crusta va fi crocanta si va avea un gust delicios, asa ca te sfatuim sa pui o cantitate cat mai generoasa peste bucatile de peste. 🙂

5. Coacem fileurile in cuptorul preincalzit la 200 °C pentru 10 min, apoi 2-3 min la 220 °C, pe treapta cea mai de sus, pentru a se rumeni putin.

6. Pregatim garnitura preferata: cartofi, salata sau orez. Daca alegem cartofii dulci pai Edenia sau legumele pai Edenia, punem legumele pe o tava cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 200 °C, pentru cca 20-25 de minute.

Codul in crusta de parmezan si garnitura aleasa sunt gata! Pofta buna! 🙂

Cod-in-crusta-de-parmezan-reteta

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida si absolut delicioasa de cod in crusta de parmezan. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!

Descopera si alte retete cu Fileul de Cod Atlantic Edenia: