Crema de ardei copt invaluie delicat fileurile de cod Atlantic Edenia, gatite la cuptor, in aceasta reteta simpla si gustoasa, de inspiratie mediteraneana. Preparata rapid, in doar 20 de minute.
Ingrediente
- 1 punga Cod Atlantic Edenia 600 g, decongelat in prealabil, in fridiger
- 1 punga Ardei feliat Dujardin 450 g
- 3 seminte de cardamom
- 1 lingura otet
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de zahar
- 5 g busuioc
- 6-7 capere
- sare si piper
Mod de preparare
1. Intr-o tava cu hartie de copt asezam ardeiul feliat congelat peste care presaram sare, piper si lingurita de zahar, impreuna cu cele 3 seminte de cardamom. Introducem tava in cuptorul preincalzit in prealabil la 190 oC, timp de 10 minute.
2. Dupa cele 10 minute scoatem tava si asezam peste ardei fileurile de cod Atlantic, decongelate in prealabil si taiate in doua, pe lung. Le stropim cu uleiul de masline si le presaram cu sare si piper. Introducem tava pentru inca 5 minute. Scoatem tava din cuptor si punem deoparte fileurile de cod.
3. Intr-o oala cu apa clocotita blansam busuiocul timp de 2 minute dupa care il scoatem in apa rece pentru pastrarea aromei si culorii.
4. Pasam cu un blender ardeii si sosul din tava, impreuna cu busuiocul blansat, pana obtinem o crema fina.
5. Intr-o farfurie adanca punem crema de ardei peste care asezam fileurile de cod si cateva capere. Decoram cu o frunza de busuioc.
Pofta buna!