Pana si transparenta fileurilor de cod Edenia are gust! Incearca aceasta retete deosebita de aspic!
Ingrediente
- 1 punga File de Cod Atlantic Edenia 600 g (decongelat in prealabil)
- ¼ punga Broccoli Edenia 450 gÂ
- ¼ punga Morcovi baby Edenia 450 gÂ
- ¼ punga Amestec pentru supa de legume Edenia 450 gÂ
- 30 g gelatina (foi)
- 1 legatura patrunjel
- 3 crengute cimbrisor
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml otet de vin
- coaja de la ½ lamaie
- sare si piper
Mod de preparare
1. Intr-o cratita calim in uleiul de masline, legumele congelate din amestecul pentru supa de legume Edenia impreuna cu crengutele de cimbrisor, iar la final le stingem cu otet. Adaugam apoi 500 ml de apa, sare si piper. Fierbem legumele timp de 10 minute si adaugam fileurile de cod Atlantic Edenia, decongelate in prealabil, impreuna cu 2-3 fire de patrunjel si coaja de lamaie. Luam oala de pe foc si punem capacul.
2. Lasam fileurile de cod Atlantic Edenia sa se gatesca incet in caldura supei. Dupa 10 minute scoatem cu grija fileurile de cod folosind o spumiera si strecuram supa cu o sita foarte fina. Dupa ce strecuram supa degresam punand un strat de hartie de bucatarie la suprafata lichidului.
3. Hidratam foile de gelatina in apa rece timp de 5 minute. Le scoatem si indepartam excesul de apa strangandu-le intre palme. Apoi le adaugam in supa de legume si amestecam dinamic cu un tel.
4. Separat, fierbem broccoliul si morcovii baby Edenia congelati in apa clocotita cu sare timp de 4 minute, respectiv 6 minute, apoi scoatem legumele in apa rece cu gheata.
5. Montam in tavi sau in forme individuale astfel: asezam un file de cod, apoi cateva bucati de morcovi baby si de broccoli si la final acoperim cu supa. Introducem recipientele la frigider timp de 2 ore. Servim rece ca aperitiv.
Pofta buna!