Arome de inspiratie italiana, imbinate armonios la cuptor. Fileurile de cod Atlantic, invelite in bacon si gatite in aceeasi tava cu fasolea verde alaturi de rosii uscate, capata o aroma usor afumata, caracteristica tarmurilor mediteraneene. Reteta propusa de Alice in tara bucatelor
Ingrediente
- 3-4 fileuri de Cod Atlantic Edenia
- 300 g cartofi
- 200 g Fasole verde Edenia
- 100 g felii de bacon uscat
- cateva rosii uscate in ulei
- ulei de masline
- sare de mare
- o jumatate de lamaie
- cimbrisor
- putin busuioc verde
Mod de preparare
1. Decongelam fileurile de cod, la temperatura camerei sau peste noapte, in frigider, apoi le stergem si le uscam cu hartie absorbanta. Le stropim apoi cu zeama de la o jumatate de lamaie.
2. Spalam cartofii si ii fierbem cu tot cu coaja. Dupa ce ii scurgem de apa ii taiem in 4-6 bucati. Ii lasam cu tot cu coaja!
3. Intr-o cratita punem 2 litri de apa si cand ajunge la punctul de fierbere punem fasolea verde Edenia congelata. O lasam 3 minute si o scoatem cu o paleta sau spumiera.
4. Incalzim cuptorul la 180 grade.
5. Stropim o tava cu ulei de masline si rasfiram in tava cartofii si fasolea verde. Invelim bucatile de cod in felii subtiri de bacon. Alegem bucati de bacon fara grasime sau sunca Padurea Neagra.
6. Punem in tava bucatile de cod invelite in bacon, pe ici colo punem bucati de rosii uscate si fire de cimbrisor.
7. Stropim cu putin ulei de masline, in special pe cartofi si bucatile de cod.
8. Dam la cuptor, la 140 grade, pentru 30 minute.
9. Servim cald aceasta minunatie de cod invelit in bacon cu fasole verde! O nebunie de arome!
Pofta buna!
Reteta propusa de Alice in tara bucatelor