Tiramisu cu zmeura – reteta

2024-07-25T10:10:19+00:00
    40 minute     6 portii

Tiramisu cu zmeura – o reteta pentru un desert racoros si lejer oferita de Edith kitchen.

Impropriu spus tiramisù, pentru ca nu are cafea, insa fiind cu piscoturi, mascarpone si zmeura, putem sa-l denumim tiramisù.

Pentru a prepara tiramisu cu zmeura vom folosi Edenia Zmeura congelata, disponibila tot timpul anului, culesa la deplina maturitate.

Zmeura este una dintre cele mai delicoase fructe de padure ce aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete.

O cură cu zmeură poate valora mai mult decât câteva folii cu medicamente, avand proprietăți antimicrobiene și anticancerigene și este o sursă de vitamina C, magneziu, cupru, calciu.

  • 100% fruct proaspat de zmeura
  • provine din soiurile cele mai bune de zmeura
  • curatate, spalate, sortate si congelate rapid

Nu se decongeleaza inainte de preparare.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure. Tiramisu-cu-zmeura

 

Ingrediente

  • 250 g Zmeura Edenia
  • 80 g zahar
  • 400 g mascarpone
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra
  • vanilie
  • un praf de sare
  • cca 130 g piscoturi
  • cca 100 ml lapte
  • zmeura proaspata pentru deasupra

Tiramisu-cu-zmeura-1

 

Mod de preparare

1. Pregatim intai zmeura. O fierbem impreuna cu zaharul cca 15-20 minute, amestecand din cand in cand, apoi o lasam sa se raceasca.

2. Mixam mascarpone rece  cu  zaharul pudra, vanilia si un praf de sare si mixam putin la viteza mare.

3. Separat mixam smantana pentru frisca si o adaugam peste mascarpone si mai omogenizam la viteza mare cateva secunde. Nu mixam foarte mult, pentru ca se poate transforma in unt.

4. Inmuiem piscoturile in lapte, scurt, pe fiecare parte si punem un strat pe o tava dreptunghiulara.

Tiramisu-cu-zmeura-2

5. Punem cca jumatate din crema, deasupra punem jumatate din zmeura fiarta si racita intre timp, apoi peste ea punem inca un strat de piscoturi inmuiate putin in lapte, restul de crema si, deasupra, restul de jeleu de zmeura.

Tiramisu-cu-zmeura-3

 

Delicios! Enjoy!

Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta de Tiramisu cu zmeura!

Descopera si alte retete cu fructe Edenia: