Mango sticky rice – reteta

2024-06-28T10:32:08+00:00
    40 min     4-5 portii

Mango sticky rice sau orez lipicios cu mango – o reteta de desert thailandez oferita de Roxana Blenche,

Mango sticky rice este absolut delicios si super simplu de facut!

Deserturile, preparate culinare servite de obicei la finalul mesei, concepute pentru a satisface pofta de dulce și a încheia o masă într-o notă plăcută, pot varia enorm în ceea ce privește ingredientele, texturile, aromele și metodele de preparare. Printre acestea, regăsim deserturile thailandeze ce sunt renumite pentru combinațiile lor unice de arome, culori vibrante și texturi diverse.

Originea și contextul cultural al orezul lipicios cu mango, cunoscut în thailandeză drept “Khao Niew Mamuang”

Combinația de orez lipicios, lapte de cocos și mango a evoluat natural datorită disponibilității acestor ingrediente în Thailanda. Fiecare element contribuie la un echilibru perfect de texturi și arome: orezul lipicios, având o consistență, unică oferă o bază densă și lipicioasă, laptele de cocos adaugă cremozitate și dulceață, iar mango-ul proaspăt aduce un contrast răcoritor și suculent.

Pentru a prepara Mango sticky rice vom folosi Mango bucati Edenia provenite din fructele perfect coapte si absolut delicioase.

Mango este un fruct tropical, din familia drupelor (acele fructe cărnoase și zemoase, care au un singur sâmbure în centrul lor). Numit uneori și “regele fructelor”, mango este unul dintre cele mai consumate fructe la nivel mondial.

De la faptul că iți asigură necesarul unor vitamine esențiale, până la faptul că iți îmbunătățesc digestia, fructele mango Edenia au multe beneficii pentru sănătate.

  • 100% fruct proaspat de mango
  • provine din soiurile cele mai bune de mango
  • curatate, spalate, taiate bucati, sortate si congelate rapid

Nu se decongeleaza inainte de preparare.

Gama de fructe Edenia contine 5 sortimente versatile, care se poate consuma ca atare, in retetele de prajituri, pentru bauturi, sau in diverse preparate culinare: Mango bucati, Ananas bucati, Zmeura, Visine si Fructe de padure.

Mango-sticky-rice

Ingrediente

  • 450 g Mango bucati Edenia congelate
  • 200 g de orez Jasmine
  • 200 g de zahar
  • 950 ml lapte cocos (gros, din conserva)
  • 3 linguri de amidon
  • 4 linguri de zahar
  • Un praf de sare
  • Seminte de susan (optional)
  • Menta proaspata (optional)

Mod de preparare

1. Spălăm foarte bine orezul Jasmine pe care îl punem la fiert cu apă.

2. Între timp, într-o tigaie punem 200g de zahăr cu 450 ml de lapte de cocoș gros din conservă.

3. Într-un alt bol punem 3 linguri de amidon, 4 linguri de zahăr, un praf de sare și 500 ml de lapte de cocos.

4.  Amestecăm totul foarte bine și mergem cu toate pe foc.

5. După ce orezul a fiert îl punem în compoziția de zahăr cu lapte de cocos simplu și amestecăm energic pentru a-și lua toate aromele.

6. Luăm orezul, îl așezăm într-un bol, după care îl întoarcem invers pe farfurie (poate fi presat puțin cu sita).

7. Desfacem punga de Mango bucăți de la Edenia cu un gust delicios pe care o găsim la secțiunea congelate, așezând fructele lângă orez, după care punem crema de cocos deasupra orezului și, the final touch, adăugăm semințe de susan, dar și puțină mentă proaspătă pentru a garanta un gust cât mai fresh.Mango-sticky-rice-l

Pofta buna!

Ii multumim lui Roxana Blenche pentru reteta de Mango sticky rice!

 

Descopera si alte retete Edenia: