Pentru iubitorii de bors taranesc cu pui, aceasta reteta realizata de Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) este ideala! Legumele atent selectionate din mixul de legume pentru bors taranesc Edenia, impreuna cu borsul, puiul si verdeata, se contopesc intr-un preparat traditional, atat de apreciat si de simplu de realizat.
IngredienteÂ
- 1 punga de Amestec pentru Bors Taranesc 450 g Edenia
- 9 aripioare + 3 pulpe mici
- 1 ou
- 400 ml suc rosii/ 1 conserva rosii decojite
- 600 ml bors fiert
- 1 legatura leustean
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Intr-o oala, punem bucatile de pui la fiert si le lasam pana cand nu se mai formeaza spuma de la carne.
2. Â Intr-o alta oala, punem legumele din Amestecul de Bors Taranesc la fiert, in aproximativ 2,5-3 l de apa. Asezonam cu sare si piper.
3. Dupa ce bucatile de pui au fiert, le punem in oala cu amestecul de legume si le lasam inca 10-15 minute la foc mediu.
4. Adaugam sucul de rosii sau rosiile cubulete din conserva, lasam 10 minute la fiert, dupa care adaugam borsul fiert si mai lasam pe foc inca 10-15 minute.
5. Batem un ou si il turnam in zeama, amestecand energic in zona in care curge acesta cu o furculita pentru a face renumitele zdrente.
6. Dupa ce totul a fiert, stingem focul si adaugam leusteanul proaspat tocat peste bors.
Servim cu o lingura de smantana grasa, extra leustean proaspat si un ardei iute verde. Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) pentru aceasta reteta de bors taranesc cu pui, realizat cu legumele Edenia!
Descopera si alte retete cu supele si ciorbele Edenia:
- Ciorba de perisoare din vita si porc
- Supa crema de ciuperci
- Ciorba de fasole cu afumatura si ceapa
- Supa de legume cu ou franjuri
- Ciorba de vacuta