Edith kitchen ne propune o reteta usoara si racoritoare de salata de fasole verde cu nuci si gorgonzola cu sos dulce-acrisor.
Fasolea congelata Edenia este alegerea perfecta pentru aceasta salata, fasolea congelata fiind mereu la indemana.
Pentru a prepara salata de fasole verde cu nuci si gorgonzola vom avea nevoie de Edenia Fasole verde intreaga congelata, pe care vom gasi in orice anotimp, in congelator.
Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.
- Gatit rapid
- Fara pierderi
- Disponibilitate tot anul
Preparata fara a fi decongelata, fasolea isi pastreaza gustul, culoarea si textura sa crocanta. Are un continut ridicat de proteine si unul foarte scazut de grasimi.
Nu se decongeleaza inainte de gatire.
Ingrediente
- 450 g Edenia Fasole verde intreaga
- 1 mana de nuci coapte
- 100 g gorgonzola
Pentru sos:
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita de miere
- 1 lingurita mustar cu boabe
Mod de preparare
1. Fierbem la aburi fasolea verde pentru cca 15 min de cand incepe sa fiarba apa.
2. Dupa ce s-a fiert, punem fasolea intr-un bol si fie o lasam sa se racoreasca putin, fie adaugam restul ingredientelor imediat, dupa preferinte.
3. Adaugam peste fasolea fiarta, gorgonzola taiata cubulete, nucile prajite putin in tigaia fara niciun fel de grasime, sare, piper si un sos facut din ulei, miere, mustar cu boabe si omogenizam totul bine.
Putem servi salata cu crutoane sau fara, este delicioasa oricum! Enjoy!
Pofta mare!
Ii multumim lui Edith kitchen pentru reteta delicioasa de salata de fasole verde cu nuci si gorgonzola!
Descopera si alte retete cu legume Edenia:
- Chiftelute de conopida cu legume
- Chiftelute cu conopida si broccoli
- Chiftelute coapte de conopida
- Bors cu file de biban si amestec Hawaii