Un bors de peste reinterpretat intr-o maniera moderna si rapida. Fileurile de biban Edenia si amestecul Hawaii de legume cu orez dau un gust aparte acestui preparat clasic.
Ingrediente
- 1 punga File de biban Edenia 600 g (decongelat in peralabil)
- 1 punga Amestec Hawaii Edenia 450 g
- 40 ml ulei de masline
- 1 radacina mica de patrunjel
- 1 radacina mica de pastarnac
- 1 ceapa
- ½ legatura leustean
- 75 ml bors / zeama de varza / suc de lamaie
- 4 ardei iuti murati
- sare si piper
- 1 cartof mediu
- 1 g piper boabe
Mod de preparare
1. Intr-o oala incinsa cu ulei de masline punem ceapa taiata marunt, radacinile de patrunjel si pastarnac taiate cubulete si le calim timp de 5-6 minute la foc mic spre mediu. Le asezonam cu sare.
2. Adaugam putin bors, iar cand acesta se evapora stingem cu 2 l de apa si lasam sa fiarba timp de 10 minute.
3. Adaugam cartofii. Peste 2 minute adaugam si fileurile de biban Edenia, decongelate in prealabil. Peste alte 2 minute adaugam si amestecul Hawaii Edenia congelat. Lasam tot amestecul sa fiarba timp de 6-8 minute. Adaugam restul de bors, apoi asteptam sa dea in clocot.
4. La final punem leusteanul si patrunjelul tocate marunt. Servim fierbinte cu ardei iute murat.
Pofta buna!