Chiftelute de conopida cu legume – reteta

2023-04-27T13:38:19+00:00
    1 ora     10 portii

Flaveur ne propune o reteta delicioasa de chiftelute de conopida cu legume.

Chiftelutele pot fi consumate in 3 zile pastrate la frigider si reincalzite in cuptor sau le putem congela pentru mai tarziu.

Pentru a prepara chiftelute de conopida cu legume vom avea nevoie de produsele congelate Edenia Conopida si Edenia Amestec Hawaii.

Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.

  • Gatit rapid
  • Fara pierderi
  • Disponibilitate tot anul
  • Nu se decongeleaza inainte de gatire

Prin congelarea rapida la cateva ore de la recoltare, conopida isi mentine culoarea alba si gustul intens, usor dulce. Fiecare bucata de conopida congelata Edenia isi pastreaza forma si continutul foarte ridicat de vitamina C.

Edenia Amestec Hawaii de-a dreptul delicios, contine clasicul orez alb deja prefiert, boabe proaspete de mazare si porumb, ardei rosu cubulete. Cu acest mix de legume in culori inspirate de peisajele hawaiene vom prepara chiftelutele de conopida cu legume savuroase si sanatoase.

 

Ingrediente

  • 300 g Edenia Conopida
  • 150 g Edenia Amestec Hawaii
  • 1 ou mic
  • 1 lingura rasa fulgi de drojdie inactiva
  • 4 linguri pesmet
  • Patrunjel uscat
  • Ulei de masline pentru modelat
  • Susan pentru presarat (optional)

chiftelute de conopida cu legume-P-1

Mod de preparare

1. Pentru chiftelute de conopida cu legume fierbem conopida 10 minute din momentul in care apa da in clocot, la fel procedam si cu amestecul Hawaii, dar separat intr-o alta craticioara.

2. Conopida fiarta si scursa o pasam cu blenderul vertical.

3. Amestecul Edenia Hawaii il lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru 5 minute.

4. Intr-un bol amestecam bine toate ingredientele si lasam compozitia in repaus pentru 15 minute.

5. Ne ungem mainile cu ulei de masline si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.

6. Presaram susan peste chiftelute si coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 de minute, apoi mutam pe functia cu ventilatie si mai lasam 10 minute sa se rumeneasca.

 

Chiftelute de conopida cu legume super gustoase si delicioase!

Pofta mare!

 

Chiftelute de conopida cu legume-P

Le multumim prietenilor de la Flaveur pentru reteta delicioasa de chiftelute de conopida cu legume si te invitam sa le descoperi si alte retete pe blog!

Descopera si alte retete cu legume Edenia: