Broccoli la tigaie cu parmezan – reteta

2020-12-14T18:03:22+00:00
    10 min     2 portii

Broccoli este un superaliment bogat in fier, potasiu, calciu si o sursa bogata de fibre, ca atare, cu putine condimente si un pic de parmezan, poate deveni un fel principal de mancare. Edith’s Kitchen ne invata cum sa preparam broccoli intr-un mod delicios: Broccoli la tigaie cu parmezan.

Ingrediente

Mod de preparare

1. Punem la fiert apa iar cand incepe sa fiarba adaugam sare si broccoli-ul (nedecongelat) si il lasam in apa cca 3-4 minute (de cand l-am pus in oala, NU de cand incepe sa fiarba). Atentie! Nu il fierbem prea mult, pentru ca se inmoaie prea tare.

2. Scoatem broccoli cu o paleta si il punem pe o farfurie intinsa sa se scurga de apa. Daca sunt si bucati mai mari, le taiem in 2.

3. Presam fiecare bucata de broccoli cu fundul unui borcan/pahar, cat sa obtinem o bucata de cca 0,5 cm grosime.

Broccoli-Edenia-presat-cu-paharul

4. Intr-o tigaie antiaderenta, incingem 2 linguri de ulei, punem cateva bucati de usturoi strivite si broccoli si le prajim pe fiecare parte cateva minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Atentie si la usturoi, il intoarcem si pe el si il scoatem cand se inchide usor la culoare. Si adaugam alte bucati de usturoi, astfel incat tot timpul uleiul in care se prajeste broccoli sa fie aromatizat cu usturoi. Pe masura ce vom praji toata cantitatea de broccoli, uleiul va scadea, mai adaugam 1-2 linguri.

Broccoli-Edenia-in-tigaie-cu-usturoi

5. Scoatem floretele de broccoli pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei,  si le presaram cu parmezan ras si fulgi de chilli.

Broccoli la tigaie cu parmezan este gata! Pofta buna! 🙂

Broccoli-la-tigaie-cu-parmezan-P1

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida si sanatoasa! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!

Descopera si alte retete cu broccoli Edenia: