Renumit pentru gustul autentic, de pui de tara, coqueletul de Bretagne Edenia se rumeneste la cuptor cu sos barbeque home made si broccoli plin de vitamine si minerale. Reteta ideala pentru mese cu arome orientale.
Ingrediente
- 1 pui Coquelet de Bretagne Edenia 550 g, decongelat in prealabil, in frigider
- 1 punga de Broccoli Edenia 450 g
- 100 g ceapa
- 5 catei de usturoi
- 300 g ketchup
- 50 g unt
- 3 linguri zahar brun
- 1 g fulgi de chili
- 10 g paprika afumata
- 50 ml ulei de masline
- 2 linguri otet de vin alb
- sare si piper alb
Mod de preparare
1. Pentru prepararea sosului BBQ punem intr-un vas tajine: uleiul de masline, untul, cateii de usturoi, ceapa tocata, fulgii de chili, ketchupul, paprika afumata, zaharul brun, sare si piper dupa gust si otetul de vin alb. Dupa amestecarea tuturor ingredientelor punem si putina apa rece si il lasam sa fiarba cu toata compozitia pana se ingroasa considerabil, amestecand ocazional.
2. Taiem coqueletul Edenia, decongelat in prealabil, pe spate, desfacandu-l in doua. Il asezam in vas, peste sosul BBQ. Adaugam buchetelele de broccoli congelat Edenia, sare si fulgi de chili. Acoperim vasul tajine si il introducem timp de 40 minute in cuptorul incins la 170 °C.
3. Â Scoatem vasul din cuptor si servim coqueletul Edenia alaturi de broccoli, presarand pe deasupra sosul BBQ.
Pofta buna!