Legume cu halloumi si oua la cuptor este o noua reteta, rapida si delicioasa, semnata Edith Kitchen.
O idee rapida pentru cinele tarzii sau pentru orice alta zi in care te grabesti si nu ai timp pentru gatit.
Preparata fara a fi decongelata, Fasolea verde Edenia isi pastreaza gustul, culoarea si textura sa crocanta. Are un continut ridicat de proteine si unul foarte scazut de grasimi.
Toate legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive, ceea ce inseamna 3 avantaje pentru tine atunci cand le gatesti:
- Gatire rapida
- Fara pierderi
- Disponibilitate tot anul
Halloumi este o branza semi-dura din lapte de capra, oaie sau vaca, consumata de sute de ani in Cipru. Pentru ca are un punct de topire superior altor varietati de branza, halloumi poate fi prajita fara a-si modifica forma. Este consumata mai ales ca parte a unor retete, astfel punandu-si in valoare textura si gustul usor sarat.
Legume cu halloumi si oua la cuptor:
Ingrediente
- 200 g Fasole Verde Edenia
- 100 g branza halloumi
- 2 oua
- 3-4 linguri de ulei
- 1 lingurita usturoi granulat
- cateva masline
- ardei iute (optional)
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Intr-un bol punem cartofii taiati felii (gen wedges), dar nu prea grosi, sa se faca repede si adaugam peste ei sare, cca 1/2 lingurita de usturoi granule, piper si 1-2 linguri de ulei.
3. Amestecam bine cu mainile si ii punem intr-un singur strat, fara sa se suprapuna, intr-o tava in care am pus 1-2 linguri de ulei pe fund.
4. Lasam la cuptor pentru 10 minute.
5. Intre timp, in acelasi bol, punem fasolea verde congelata (eu am rupt in jumatate bucatile care erau mai lungi) si punem exact ca peste cartofi, sare, usturoi granule, piper si ulei.
6. Dupa ce cartofii au stat 10 minute la cuptor, scoatem tava si punem fasolea verde si lasam din nou la cuptor 10 minute.
7. Intre timp taiem branza halloumi in cuburi, pregatim ardeiul iute si ouale pe care le punem si pe ele in tava dupa ce au trecut cele 10 minute.
8. Mai lasam la cuptor inca 8-10 minute, punem maslinele deasupra si savuram cu pofta, e tare buna combinatia.
Enjoy!
Ii multumim lui Edith Kitchen pentru reteta gustoasa de legume cu halloumi si oua la cuptor.
Te invitam sa ii accesezi blogul pentru momentele in care iti doresti idei noi.
Descopera si alte retete cu legume Edenia: