Edith’s Kitchen ne propune o reteta de orez negru cu mazare fina Edenia, bucati de bacon, ardei capia si ceapa. Rezultatul este o mancare cu aroma de nuci, data de orezul negru si un gust usor dulceag dat de mazarea Edenia, ardeiul capia si ceapa. Reteta este versatila si permite inlocuirea ingredientelor, in functie de ce ai la dispozitie in congelator sau frigider. 😊
Orezul cu cel mai bogat continut de antioxidanti este orezul negru, fapt datorat antocianinei, antioxidantul responsabil pentru pigmentarea alimentelor inchise la culoare. Acest tip de orez are un gust pronuntat, o textura fibroasa si o aroma de nuci asemanatoare orezului brun. Pentru a oferi un plus de aroma mancarii, poti folosi orez negru in retetele clasice ce contin orez alb, cu mentiunea ca acesta necesita un timp mai mare de gatire.
Ingrediente
- 1 pumn de Edenia mazare fina 450 g
- cca 150 g orez negru (poate fi inlocuit cu orez integral sau alb)
- 1 ceapa mare
- 1 ardei capia
- 150 g bacon
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Fierbem orezul conform instructiunilor de pe ambalaj (se poate fierbe inca 2-4 minute, pana se obtine consitenta dorita).
2. Fierbem mazarea Edenia congelata in putina apa cu sare, 6-8 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj.
3. Intre timp calim ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei, cu putina sare, timp de 3-4 minute.
4. Apoi, tot in tigaia cu ceapa, adaugam baconul taiat fasii si lasam pana se rumeneste putin, amestecand din cand in cand.
5. La final, adaugam ardeiul taiat cubulete/fasii mici si calim inca 2-3 minute.
Reteta de orez negru cu mazare Edenia, bacon si ardei capia este gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida si plina de antioxidanti! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete rapide cu mazarea fina Edenia:
- Supa crema de mazare cu mozzarella si menta
- Piure de mazare cu menta si avocado
- Mazare fina glasata in unt