Dulceata inconfundabila a boabelor de mazare Edenia este pusa in valoare de untul aromat cu oregano si ceapa rosie. Reteta simpla si rapida prin care redescoperim gustul copilariei.
Ingrediente
- 1 punga mazare fina Edenia 450 g
- 50 g unt
- 50 ml ulei masline
- 100 ml supa clara de pui (sau apa)
- 1 ceapa rosie mare taiata subtire
- 2 crengute de oregano proaspat
- piper negru macinat mare
- sare de mare grunjoasa
Mod de preparare
1. Incingem bine o tigaie, in care adaugam jumatate din cantitatea de unt si o picatura de ulei de masline. Cand se topeste untul, adaugam ceapa, asezonam cu sare si piper, apoi calim 2-3 minute, pana se inmoaie ceapa.
2. Adaugam mazarea Edenia congelata si supa de pui/apa si calim la foc mediu timp de 6-8 minute, pana ce mazarea devine lucioasa. Inchidem focul, adaugam untul ramas si amestecam pana ce acesta se topeste. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
3. Servim mazarea presarata cu mugurasi de oregano proaspat sau alaturi de un coquelet rumenit la cuptor.
Pofta buna!